„Az egész életünk legszebb története lenne” – Szöllősi-Zácsik Szandra és az olimpia

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 14:07
Élete egyik legnagyobb élménye lenne, ha egy újabb olimpián részt vehetne – ezt a Ferencváros női kézilabdacsapatának játékosa, Szöllősi-Zácsik Szandra mondta el a Fradi Médiának adott interjújában.

„Ki is rázott a hideg, az, hogy a gyermekeim ezt végig élhetnék és ne adj' Isten ki is tudnának jönni, és ne adj' Isten még a férjem is ott lenne. Szóval az egész életünk legszebb története lenne az olimpia – mondta a Fradi Médiának Szöllősi-Zácsik Szandra. – Nincs pihenő, nincs megállás! Próbálom a lábamat olyan szintre visszahozni, ami válogatott szint. Nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog. Nyilván egy nagy löketet adott, hogy bekerültem a húszas, félig már szűkített keretbe úgyhogy tényleg megpróbálok mindent.”

A 34 éves balátlövő az interjúban ugyanakkor arról is beszélt, hogy még sokat kell tennie azért, ha szeretne bekerülni az olimpiára utazó szűkített keretbe is: „Most külön egyéni labdás edzések vannak, a kapusedzőnkkel, Duleba Norbival komoly munkát végzünk ketten. De voltam már junior edzésen is, tényleg megpróbálok mindent.”

„Nagyon sok felmérésen voltam, és hála Istennek nagyon jó eredményeket kaptam a lábammal kapcsolatban – folytatta a tapasztalt játékos. – Nyilván azt nem tudjuk, hogy nagyobb terhelésre hogyan reagál a lábam, próbálkozunk azért is minél többet itt lenni, hogy a terheléssel ne legyen nagyobb probléma, de nyilván a meccsterhelés teljesen más, mint egy edzés, vagy egy egyéni képzés, vagy bármi más. Nekem ez az utolsó lehetőségem, s karrierem csúcsa lenne eljutni még egy olimpiára.”

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKRA
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 13., Győr
14.45: Magyarország–Szlovénia
Július 19., Németország, Stuttgart
19.45: Németország–Magyarország

OLIMPIA, NŐK
Csoportmérkőzések (Párizs)
Július 25., 19.00: Magyarország–Franciaország
Július 28., 9.00: Magyarország–Brazília
Július 30., 16.00: Magyarország–Angola
Augusztus 1., 14.00: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., 9.00: Magyarország–Hollandia

Az olimpia további programja (Lille)
Augusztus 6.: negyeddöntők
Augusztus 8.: elődöntők 
Augusztus 10.: bronzmérkőzés, döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik