A második félidőben a Metzet a pályáról lemosó Bietigheim lesz a Győr ellenfele a BL-döntőben!

Vágólapra másolva!
2024.06.01. 19:32
Érthető Faluvégiék öröme, tovább írták a történelmet a Bietigheimmel (Fotó: Török Attila)
A női kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának elődöntőjében a Bietigheim meglepetésre 36–29-re megverte a Metzet, így a német csapat lesz a vasárnapi fináléban a Győri Audi ETO KC ellenfele.


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST (MVM DOME)
ELŐDÖNTŐ
SG BBM BIETIGHEIM (német)–METZ HANDBALL (francia) 36–29 (14–15)
Budapest MVM Dome, 12 800 néző. Vezette: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak)
BIETIGHEIM: MORESCHI – Faluvégi D., Kudlacz-Gloc 6 (3), X. SMITS 9, GASSAMA 5, DULFER 5, Mála 3. Csere: Döll 1, I. SMITS 4, Hvenfelt 1, Behrend 2. Edző: Jakob Vestergaard
METZ: Sako – GRANIER 4, VINTER BURGAARD 5, Jörgensen 3, Bouktit 3, Chambertin 1, Valentini 5. Csere: Depuiset (kapus), Anna M. Hansen 4, Grijseels 4 (3), Mlamali. Edző: Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 7. p.: 2–2. 11. p.: 2–4. 14. p.: 5–4. 18. p.: 7–7. 24. p.: 10–11. 26. p.: 13–12. 35. p.: 18–20. 47. p.: 25–21. 51. p.: 29–26. 58. p.: 33–28.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Jakob Vestergaard: – Az első félidő nem sikerült tökéletesen, ezért a szünetben megbeszéltük, hogy így nem lehet tovább folytatni. Tudtuk, hogy a Metz nagyon fog nyomni, de számítottunk rá. Senki sem hitte, hogy mi juthatunk be a döntőbe, ráadásul ilyen játékkal, büszke vagyok a csapatomra, amely végig harcolt. Sokat kell még dolgoznunk a Győr elleni fináléra, megnézni, mik az erősségei és mi működik ellene.
Emmanuel Mayonnade: – Megérdemelte a győzelmet a Bietigheim, alig tudok mit mondani, annyira szomorú vagyok. Nem úgy kézilabdáztunk, ahogy szerettünk volna és ahogy vártuk, buta hibáink voltak, ráadásul elég sok. Egy percig nem hittük egyébként, hogy könnyű meccs lesz, tiszteltük az ellenfelet, tudtuk, hogy erős csapat, amely két dán ellenfelet is legyőzött az egyenes kieséses szakaszban.

KORÁBBAN
Team Esbjerg (dán)–Győri Audi ETO KC 23–24 (9–13) 

ÖSSZEFOGLALÓ

A Bietigheim már azzal történelmet írt, hogy a csoport hatodik helyén végezve jutott el egészen a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig, ezzel Jakob Vestergaard csapata a csoportkörben leggyengébben szereplő klub, amely a legjobb négy közé jutott, miközben a francia Metz már háromszor megtapasztalhatta a final four hangulatát.

Látható volt, hogy mindkét csapat élni akar az előtte álló lehetőséggel, s nagy elánnal kezdte a meccset, de nem a támadók, hanem a védelmek, elsősorban a kapusok jeleskedtek az első percekben.

A kezdeti lendületet nem tudták megtartani a csapatok és ez viszonylag sok hibába csapott át, de a Metz és a Bietigheim nagyjából ugyanannyit rontott, így nem hogy komoly különbséget nem tudott kialakítani egyik fél sem, hanem az első félidőben hétszer (!) változott a vezető csapat kiléte.

A második játékrészre azonban alaposan megváltozott a játék képe, sokkal inkább a támadók domináltak, mint a védők, s öt perc alatt nyolc gól is született több védés mellett. A hullámzás azonban megmaradt: hiába vezetett ismét kettővel a Metz, a Bietigheim olyannyira nem nem tört meg, hogy Gabriela Moreschi védéseire is alapozva egy 5–1-es rohammal fordított, majd az utolsó 15 perc kezdetén először vezetett hárommal.

 



Úgy tűnt, ez a gyengébb periódus megtöri a franciákat, akik érdemben már nem tudtak visszakapaszkodni az ötgólos hátrányból, a Bietigheim pedig története első négyes döntőjén 36–29-es sikerrel rögtön a fináléba is bejutott – első német csapatként.

A mérkőzés legjobbja a Bietigheim kapusa, Gabriela Moreschi volt 16 védéssel.

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
15.00: Team Esbjerg (dán)–Metz (francia) (Tv: Sport 1)
DÖNTŐ
18.00: GYŐRI AUDI ETO KC–SG BBM Bietigheim (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik