„Tudtam, hogy nehéz lesz a búcsú” – Imre Bence utolsó meccséről a Fradiban

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 20:09
Imre Bence elbúcsúzott a Fradi családtól (Fotó: fradi.hu)
Meseszerűre sikerült a búcsú az FTC férfi kézilabdacsapatának az idei NB I-es idényzárón. Mint ismert, a Dabas ellen 39–38-ra nyertek a zöld-fehérek, ráadásul úgy, hogy a győztes találatot a távozó Imre Bence szerezte két másodperccel a dudaszó előtt. Nem lehet elképzelni ennél szebb, érzelmesebb búcsút. A magyar válogatott játékosával az FTC klubhonlapja készített interjút.

 

Imre Bence már a német Bundesligában szereplő THW Kielnél kezdi meg a következő idényt. A búcsúzó játékossal a Ferencváros hivatalos honlapja készített interjút, amelyben természetesen az érzelemdúsra sikerült utolsó találkozó volt a középpontban: „Az biztos, hogy sok érdekes meccset játszottunk ebben az idényben, ez is azok közé tartozott – mondta el a klubhonlapnak Imre Bence. – Nagyon sok gól esett, szépen folyt a meccs, végig a kezünkben volt, aztán magunknak köszönhettünk, hogy visszajött a Dabas, amely jól élt a lehetőségeivel. Szerencsére a vége szép lett, örülök, hogy győzelemmel köszöntünk el a klubtól.”

A mindent eldöntő gólt a búcsúzó közönségkedvenc így idézte fel: „Eredetileg másik figurát beszéltünk meg, aztán időkérés közben változtattunk. Kevés idő volt hátra, éppen így jött ki a lépés. A napokban pont kaptam egy kérdést, hogy utolsó perces labdaszerzést vagy utolsó perces gólt választanék inkább. Akkor a gólt mondtam, örülök, hogy most valóra vált.”

A lefújás után a csapattárak és a szurkolók is gratuláltak a magyar válogatott játékosnak, ezekre a pillanatokra is örömmel gondolt vissza az interjúban: „Ezen is sokat gondolkoztam előtte, hogy vajon mennyire lesz érzelmes a vége. Belül érzelmes volt, de kifelé inkább azt próbáltam mutatni, hogy mennyire hálás vagyok. Kétezer-tizenhárom óta játszottam a klubban, itt nőttem fel, a gyerekkorom nagy részét itt töltöttem. Az utánpótlásban végigjártam a ranglétrát, sok szurkolót ismerek személyesen is, akivel jó a kapcsolatom, ezért nehéz a búcsú, de a karrierem érdekében ezt a döntést most meg kellett hoznom.”

Arra a kérdésre, hogy mi fog a legjobban hiányozni számára a Ferencvárosban, Imre nem tudott egyértelmű választ adni: „Ez összetett kérdés – mondta, kiemelve azt, hogy nehéz most a búcsú, ám tudta, hogy mire vállalkozik. –  Talán azt mondanám, hogy az egész Ferencváros hiányozni fog. A vezetőségtől kezdve a munkatársakig mindenkire jó szívvel gondolok majd, tényleg itt nőttem fel, Anya már több mint harminc éve a klub tagja. Nehéz a búcsú, de tudtam, mire vállalkozom.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik