Szöllősi-Schatzl: Hiányozni fognak a Győr–Fradi derbik, közel 10 évig játszhattam rajtuk

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 08:55
null
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 32–30-ra megverte az FTC-Rail Cargo Hungariát a női kézilabda NB I-ben. A vendég ferencvárosiak mégsem lehettek elégedetlenek, mert így is nagyot léptek az aranyérem felé. A találkozó után a győriek részéről Szöllősi-Schatzl Nadine állt az NSO Tv kamerája elé.

Szöllősi-Schatzl Nadine a győzelem ellenére nem lehetett maradéktalanul elégedett.

„Persze, mert a matek alapján héttel kellett volna minimum legyőznünk a Fradit, hogy még esélyünk legyen a bajnoki címre. Az elsődleges célunk az volt, hogy nyerjünk hazai pályán, mert tudtuk, hogy telt ház lesz, és nagyon sokan látogatnak ki a mérkőzésre. Szerettük volna ezt győzelemmel meghálálni a nézőknek.”

Ez sikerült, ugyanakkor kíváncsiak voltunk, mi kellett volna a nagyobb különbségű győzelemhez. A szélső a szezon végén eligazol Győrből, úgyhogy beszélgettünk arról, milyen volt az utolsó nagy kézis derbije, mégis milyen belülről egy ilyet megélni, illetve hiányozni fog-e neki. 

 


NŐI KÉZILABDA NB I
GYŐRI AUDI ETO KC–FTC RAIL-CARGO HUNGARIA 32–30 (16–15)
Győr, 5309 néző. Vezette: Horváth P., Marton B. 
GYŐR: Solberg-Östhassel – GYŐRI-LUKÁCS 4, Rju Un Hi 2, S. OFTEDAL 5, Blohm 1, De Paula 3, SZÖLLŐSI-SCHATZL 4. Csere: S. Toft (kapus), Haugsted, V. Kristiansen 3, Nze Minko 3, GROS 6 (4), Brattset Dale 1. Edző: Per Johansson
FTC: Böde-Bíró – MALESTEIN 5 (2), LEKICS 9, TOMORI, Edwige, Bölk 2, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), KLUJBER 8 (1), Kovács Anett, Simon P. 2, Hársfalvi 1, Kisfaludy 1. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3. 8. p.: 6–3. 12. p.: 7–7. 16. p.: 10–8. 21. p.: 11–11. 26. p.: 14–12. 36. p.: 18–18. 42. p.: 21–21. 52. p.: 27–25. 55. p.: 28–28
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Per Johansson: – Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címéhez! Támadásban nagyon jól játszott ellenfelünk, a remélt hétgólos sikerhez sokkal jobban kellett volna védekeznünk. Próbáltuk megtalálni a hatékony módszert, de Andrea Lekics van olyan jó képességű játékos, hogy minden helyzetben fel tudja találni magát. Nagyobb különbségű győzelemre az első félidőben nyílt több esélyünk, ám mindkét játékrész hajrájában döntő technikai hibákat követtünk el.
Allan Heine: – Fantasztikus közönség előtt nagyszerű mérkőzést játszottunk. A Győr játékát nagyon nehéz kontrollálni, a harminckét kapott gól soknak tűnik, pedig összességében nem védekeztünk rosszul, megoldottuk a feladatot. A kétgólos vereség végül is győzelemmel ér fel, bár vegyesek az érzéseim, végeredményben elégedett lehetek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik