Megvan a női kézilabda-válogatott kerete az olimpiai felkészülésre

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 15:54
Fotó: Dömötör Csaba, archív
Húsz játékos kapott meghívót a női válogatott keretébe az olimpiai felkészülés június 23-i kezdetére – tájékoztatott a Magyar Kézilabda-szövetség. A párizsi ötkarikás játékokra 14 kézilabdázó, valamint három tartalék utazhat.

 

„Húsz fővel kezdjük meg a felkészülést, alapvetően azokkal, akik kiharcolták az olimpiai selejtezőn, majd az olimpián való részvétel jogát – mondta el Golovin Vlagyimir szövetség kapitány. – Szöllősi-Zácsik Szandra is velünk tart, hiszen befejeződött a sérülés utáni rehabilitációja, az utolsó bajnoki fordulóban már keretben volt, de nyilvánvalóan meccshiánya van, és nem tudjuk, miként reagál majd a folyamatos terhelésre, ez majd a felkészülés során derül ki, de rá is számítunk, hiszen a célunk a sikeres olimpiai szereplés.”

A csapat június 23-án kezdi meg a felkészülést Telkiben, majd a szlovénok és a németek ellen vív felkészülési találkozókat az ötkarikás játékok előtt. A mieink az olimpiai tornát július 25-én, csütörtökön kezdik meg a házigazda és címvédő francia válogatott ellen.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKRA
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

Felkészülési mérkőzések
Július 13., Győr
14:45: Magyarország–Szlovénia
Július 19., Németország, Stuttgart
19:45: Németország–Magyarország

OLIMPIA, NŐK
Csoportmérkőzések (Párizs)
Július 25., 19:00: Magyarország–Franciaország
Július 28., 9:00: Magyarország–Brazília
Július 30., 16:00: Magyarország–Angola
Augusztus 1., 14:00: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., 9:00: Magyarország–Hollandia

Az olimpia további programja (Lille)
Augusztus 6.: negyeddöntők
Augusztus 8.: elődöntők 
Augusztus 10.: bronzmérkőzés, döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik