Megúszta a kizárást Ilic csapata, de csak egy feltétellel

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 09:46
null
Ilic Zoranék fellélegezhetnek, mégis indulhatnak a Bundesligában (Fotó: Handball Sport Verein Hamburg/Fb)
Megúszta a német élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságból való kizárást a magyar válogatott Ilic Zorant foglalkoztató Hamburg, amely egy új feltétel teljesítésével kapott indulási engedélyt.

Megírtuk, hogy a 2013-ban Bajnokok Ligáját nyerő Hamburgot a közelmúltban, 2016-ban egyszer már visszasorolták a német negyedosztályba, ahonnan viszonylag hamar visszaküzdötte magát a legjobbak közé, de most ismét problémák jelentkeztek.

A német férfi kézilabda-bajnokság (HBL) elnöksége a független engedélyezési bizottság megítélése után ugyanis nem adott indulási jogot a Hamburgnak a 2024–2025-ös idényre, mert állítólag 2.9 millió eurós likviditási hiány jelentkezett.

A Hamburg ezután panaszt nyújtott be, s közölte, elvégezte a feladatát és minden dokumentumot időben benyújtott, ám a bizottság ennek ellenkezőjét állapította meg, és másodfokon is meg nem adottnak tekintette a Hamburg engedélyét.

Az ügyet csütörtökön tárgyalták ismét a bíróságon, a Hamburg pedig a honlapján tudatta, hogy megkapja az indulási engedélyt a 2024–2025-ös kiírásra, de csak akkor, ha 2024. június 5-ig, jövő szerdáig teljesíti a következő évad esetleges pénzügyi kockázatainak előfinanszírozásához szükséges feltételt.

A bajnokságot egyébként a 9. helyen záró Hamburg számára kedvező döntés miatt az élvonalban utolsó előtti Bergischer HC a másodosztályba, a másodosztályban utolsó előtti Vinnhorst pedig a harmadosztályba eshet ki.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik