Női kézi: változás a mieink olimpiai selejtezős csoportjában, Kamerun visszalépett

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 22:43
A magyar csapat Nagy-Britannia ellen kezdi meg a szereplését (Fotó: Nagy Gábor)
Kamerun utazási nehézségek miatt távol marad a debreceni női olimpiai selejtezőtől, így Magyarország, Svédország és Japán mellett a Nemzetközi Kézilabda-szövetség felkérésére Nagy-Britannia lép pályára a tornán – derült ki a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) keddi tájékoztatásából.

 

A Kameruni Kézilabda-szövetség jelezte a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek (IHF), hogy nem tudja megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, így az afrikai együttes távol marad a kvalifikációtól.

Az IHF közleményében kiemeli, hogy az IHF, a Magyar Kézilabda-szövetség, a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a nemzetközi diplomáciai szervek erőfeszítései ellenére Kamerun nem tudta megoldani beutazását Európába, és más afrikai csapat sem tudta átvenni az Afrika-bajnokság ezüstérmese, Kamerun helyét, így az IHF Végrehajtó Bizottsága szabályainak megfelelően szabadkártyát adhatott a selejtezőre, és az „Új piacok programjával” összhangban Nagy-Britannia női válogatottját kérte fel az indulásra, amely a felkérést elfogadta.

A női olimpiai selejtező módosított programja:

Április 11., csütörtök
13.30: Kapunyitás
15.30: Magyarország–Nagy-Britannia
18.00: Svédország–Japán

Április 12., péntek
16.00: Kapunyitás
18.00: Svédország–Magyarország
20.30: Japán–Nagy-Britannia

Április 14., vasárnap
14.45: Kapunyitás
16.45: Nagy-Britannia–Svédország
19.15: Magyarország–Japán

Nagy-Britannia válogatottja a rendező jogán szerepelt a 2012-es londoni olimpián, amelyen a 12. (utolsó) helyen végzett 5 vereséggel – Montenegrótól 12, Oroszországtól 21, Brazíliától 13, Angolától 6, míg Horvátországtól 23 góllal kapott ki. A brit (vagy angol) nemzeti csapat sem előtte, sem azóta nem jutott ki sem olimpiára, sem világbajnokságra, sem Európa-bajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik