Női kézi: győzelemmel rajtolt a DAC a rájátszásban

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.04.28. 17:25
Remekül kezdett a DAC
A szlovák női kézilabdaliga rájátszásának első fordulójában a DAC 36–31-re legyőzte a Vágsellye csapatát.

 

Igazi sportnap volt a mai Dunaszerdahelyen. A DAC kétszer lépett pályára a Slovan ellen. Előbb a női kézilabdások a Slovan Vágsellye ellen, majd kora este a labdarúgók a Niké Ligában az örök rivális Slovan Bratislava ellen játszottak.

A hölgyek megadták az alaphangot, miután a szomszédvári rangadón simán legyőzték a Vágsellyét. A telt házas dunaszerdahelyi sportcsarnokban az első negyedóra kiegyenlített volt, majd a következő hét perc alatt a házigazdák hatgólos előnyt dolgoztak ki. Ugyan a vendégeknek sikerült egy-két gólt faragniuk a hátrányból, de a hazai sikert nem fenyegette veszély, és a végén jöhetett a hosszan tartó ünneplés.

,,Nagyon örülök, hogy nyertünk, jól kezdtük a rájátszást. Ez nagyon fontos volt, mivel egy hónapos szünet után vagyunk. Jó érzéssel utazunk jövő héten Nagymihályba – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a találkozó legeredményesebb játékosa, Sári Barbara, aki mind a hét hétméteresét biztosan értékesítette. – Igen, azok bejöttek, de ezen kívül kihagytam néhány helyzetet. Bízom benne, hogy legközelebb még eredményesebb leszek.”

SZLOVÁKIA, NŐI KÉZILABDA-BAJNOKSÁG
Rájátszás, 1. forduló
DAC–Vágsellye 36–31 (20–16)
A hazaiak legeredményesebb játékosai: Sári Barbara 7, Juhos Kata és Hornyák Bernadett 6.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik