Női kézi: a második kalapba került a magyar válogatott az Eb sorsolásán

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 15:48
A magyar csapat a második kalapból várja a sorsolásteurohandball.com
Az Európiai Kézilabda-Szövetség (EHF) hétfőn nyilvánosságra hozta az idei Európa-bajnokság kalapbeosztását, amely alapján majd hat négyes csoportba sorsolják a csapatokat. Mint ismert, a tornát november 28. és december 15. között rendezik meg Magyarországon, Ausztriában és Svájcban.

A csapatokat most négy hatos kalapba osztották, a mieink a kettes sorszámúba kaptak besorolást Németország, Spanyolország, Románia, Svájc és Ausztria társaságában. Az Európa-bajnokságot idén november 28. és december 15. között rendezik meg három helyszínen, Magyarországon, Ausztriában és Svájcban. Ez lesz az első Eb, amelyen már 24 csapat vesz részt.

A magyar válogatott a debreceni A-csoportban szerepel majd, míg Montenegrót a B, Franciaországot a C, Svájcot a D, Ausztriát az E, Németországot pedig az F csoportba sorolták be. A csoportmérkőzéseknek Debrecen mellett még Bázel és Innsbruck ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

Eldőlt az is, hogy a válogatott az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja majd. Igaz, a Norvégia, Dánia, Svédország, Hollandia négyesből sem lesz élmény ellenfelet kapni.

A torna csoportbeosztását április 18-án sorsolják ki Bécsben, 18 órás kezdettel.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KALAPBEOSZTÁS
1. kalap: Norvégia, Dánia, Montenegró, Franciaország, Svédország, Hollandia
2. kalap: Németország, Spanyolország, Románia, Magyarország, Svájc, Ausztria
3. kalap: Szlovénia, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Macedóna, Izland
4. kalap: Csehország, Ukrajna, Törökország, Feröer, Portugália, Szlovákia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik