Női kézi: orrtörése után a Magyar Kupa négyes döntőjében térhet vissza Ana Gros

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 17:19
Ana Gros góljaira nagy szükségük lesz a győrieknek a hétvégén (Fotó: gyorietokc.hu)
Majdnem két hónap kényszerpihenő után térhetett vissza a pályára Ana Gros, a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC klasszisa, akit orrtörés miatt volt kénytelen nélkülözni csapata. A szlovén válogatott színeiben 11 gólt szerzett két meccsen a franciák ellen, és így önbizalommal telve, elszántan tért vissza Győrbe, hogy gólokkal segítse csapatát a Tatabányán rendezett Magyar Kupa négyes döntőjében.

A szlovén válogatott klasszisa a klub honlapjának adott interjújában arról beszélt, hogy nem pihenéssel töltötte a rehabilitációs időszakot, hanem gőzerővel készült a visszatérésre. „Nagyon jó érzés volt végre visszatérni a pályára, bár a francia válogatott nagyon erős ellenfél volt, de örülök, hogy újra játszhattam – fogalmazott Ana Gros.A meccsek miatt edzünk keményen nap mint nap, és nehéz, amikor nem tudsz versenyezni és segíteni a csapatodnak, és persze hiányzik az adrenalin is, amit a meccsek adnak.”

A rutinos jobbátlövő már nagyon várja a hétvégén esedékes Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol a jelenlegi négy legjobb magyar együttes küzd meg a trófeáért. „Nagyon fontos hét áll előttünk, és izgalmas meccsek várnak ránk a hétvégén. Nagyon örülök annak is, hogy újra Győrben lehetek, és alig várom, hogy újra együtt játszhassak a lányokkal. Igyekszem minden edzést felhasználni, hogy a lehető legjobban felkészüljek a hétvégére, és amennyire csak tudom, segítsem a csapatot. Szeretnénk megnyerni az idei első trófeát, de nehéz feladat áll előttünk, viszont abban is biztos vagyok, hogy maximálisan küzdeni fogunk és mindent beleadunk a pályán” – fogalmazott.

A Győr ellenfele a Debrecen lesz az elődöntőben. A két csapat idén már negyedszer találkozik egymással, és Gros szerint csapata csak akkor juthat be a döntőbe, ha 120 százalékos teljesítményt nyújt. „Sosem könnyű, ha rövid időn belül többször játszol ugyanazzal a csapattal, ennyi összecsapás után már egy kicsit inkább fejben dől el a meccs sorsa. Szeretnénk sokkal jobban játszani, mint az utolsó meccsen ellenük, de tiszteljük őket, mert remek teljesítményre képesek. Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk, és tudjuk, hogy százhúsz százalékot kell adnunk, hogy megnyerjük az elődöntőt” – tekintett a meccs elé a szlovén klasszis. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik