Női kézi NB I: Mosonmagyaróváron folytatja a NEKA szélsője

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 14:11
Molnár Dorottya Mosonmagyaróvárra igazolt (Fotó: NEKA)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Motherson-Mosonmagyaróvári KC hivatalos honlapján tudatta, hogy 2+1 éves szerződést kötött a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkező 19 éves jobbszélsővel, Molnár Dorottyával.

A pályafutását Kecskeméten kezdő Molnár Dorottya a 2018–2019-es idény előtt, 14 évesen került Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, ahol az előző idényben lett alapembere az NB I-es felnőttcsapatnak, s 26 mérkőzésen 31 gólt szerzett, míg a jelenlegi kiírásban 17 mérkőzésen 34-szer volt eredményes. 

A korosztályos válogatott jobbszélső azonban nyáron távozik a Nemzeti Kézilabda Akadémiától, és a nemzetközi kupaszereplő Mosonmagyaróvárnál folytatja pályafutását, amely 2+1 éves szerződést kötött a 2021-ben junior Európa-bajnok, 2022-ben világbajnoki bronzérmes Molnár Dorottyával.

„Megtisztelő volt számomra az MKC megkeresése, hiszen nagyon erős és szimpatikus csapat – mondta el Molnár Dorottya az mkcse.hu-nak. – Tudom, hogy profi munka folyik az együttesnél, amely fontos lehet a karrierem szempontjából is. Szeretnék fizikálisan és játéktudásban is fejlődni. Fontos számomra a rutinszerzés, hogy minél többet léphessek pályára. Meg fogok küzdeni minden egyes játékpercért, és szeretnék élni azzal, ha megkapom a lehetőséget.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik