Női kézi BL: „Az FTC taktikailag fölénk nőtt” – véli a Brest csapatkapitánya

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 21:33
Jenny Carlson (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, az FTC idegenben 31–26-ra legyőzte a Brest Bretagne-t, és bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Jenny Carlson, a hazaiak csapatkapitánya csalódottan értékelt, elismerve, hogy a magyar csapat taktikája érvényesült.

„Remek időszakból érkeztünk ehhez a meccshez, ennek fényében nagyon csalódottnak érzem magam – utalt Jenny Carlson a 22 mérkőzéses veretlenségi sorozat megszakadására, és annak súlyos árára, a BL-kiesésre. – Kiváló csapat volt az ellenfelünk, az előző idényben láttuk, mire képes, és sajnos ma taktikailag fölénk is nőtt. Nagyon sok mindenen változtattak a játékukon az előző meccshez képest, ebben nem tudtuk felvenni velük a versenyt.”

Carlson megjegyezte, hiába sikerült – az első találkozóhoz hasonlóan – megint jobban a második félidejük, mint az első, az egyik nagy tanulság az, hogy FTC-kaliberű csapatok ellen végig élesnek kell lenni. 

„Úgy vélem, ezúttal sokkal több gólszerzési lehetőséget engedtünk nekik, ők pedig sikeresen lelassították a mi támadásainkat. Belesétáltunk a csapdájukba, lassabban játszottunk a szokásosnál, és ez a tempó nekik kedvezett.”

„Ellenfelünk ezúttal képes volt hosszú támadásokat vezetni, amit az első mérkőzésen sikeresen megakadályoztunk. Ennek eredményeképpen túl sok gólt kaptunk, az egész meccsen futnunk kellett az eredmény után. Ahogy telt az idő, egyre többet nézegettük az eredményjelzőt, ahelyett, hogy a pályán történtekre koncentráltunk volna” tette hozzá a Brest idény végén távozó edzője, Pablo Morel. 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
BREST BRETAGNE HB (francia)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–31 (12–16)
Brest, 4000 néző. V: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
BREST: Foggea – A. TOUBLANC 5 (3), MASZLOVA 7, N’Diaye, FOPPA 6, A. Dembélé, C. Lassource 2. Csere: Filter, Darleux (kapusok), Carlson 3, Faure 1, Cabral Barbosa 2 (2), Coatanea. Edző: Pablo Morel
FTC: JANURIK – MALESTEIN 10 (2), KLUJBER 6, LEKICS 4, CVIJICS 2, BÖLK 7, Márton G. Csere: Böde-Bíró (kapus), Edwige, Kisfaludy, Simon P. 2, Hársfalvi. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3. 11. p.: 6–7. 19. p.: 7–12. 25. p.: 11–12. 33. p.: 15–16. 42. p.: 17–20. 49. p.: 19–23. 53. p.: 21–27. 57. p.: 24–28. 
Kiállítások: 0, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2
Továbbjutott: az FTC (59–56)
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Nagyszerű érzés ez a győzelem és a továbbjutás, rendkívül elégedett és boldog vagyok. Az első mérkőzésen mutatott teljesítményünkkel nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, tudtuk, támadásban és védekezésben is előrébb kell lépnünk. Megvolt az ehhez szükséges tervünk, és meg is tudtuk valósítani. Nagyon örülök, hogy a csapatból többen is abszolút világklasszis szinten kézilabdáztak, erre van szükség, ha itt játszol Brestben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik