Jó ez nekünk? – Vincze Szabolcs jegyzete

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 23:27

 

Kifejezetten örültem, amikor az előző Bajnokok Ligája-idényben a csoportkör után, az egyenes kieséses szakaszban a férfiaknál összekerült a két hazai nagy rivális, a Szeged és a Veszprém. Leginkább azért, mert a két gárda korábban még sosem találkozott egymással az első számú európai kupasorozatban, és azt gondoltam, talán éppen ezért kiélezett küzdelem várható. Végül nem lett az, de ettől a párbaj még sportágtörténeti, és az is színesebbé tette az eseményt, hogy akkor még azt gondoltuk, jó ideig biztosan nem lesz hasonló.

Nos, végül ez sem úgy alakult, mert egy év elteltével megint készülhetnek a csapatok egymás ellen, de már korántsem örülök annyira, hogy a két gárda megint összecsap egymással a BL-ben. Legalábbis felemás érzéseim vannak. Persze lehet ezt úgy értékelni, hogy egy csapatunk így biztosan bejut a negyeddöntőbe, de kishitűnek tartom ezt a gondolatot, inkább úgy fogom fel, azzal, hogy egymás ellen dől el a továbbjutás, tulajdonképpen feleződik a magyar esély arra, hogy Európa legjobb nyolc klubcsapata között két magyar is szerepeljen, amire legutóbb 2019-ben volt példa.

Persze, ha az utolsó csoportkör úgy alakul, hogy a Szegednek most a címvédő Magdeburggal kellene szembenéznie, a németek számítanának esélyesnek, de Kárpáti Krisztián együttese két, a négyes döntőbe jutásra is esélyes csapat, a dán Aalborg és a lengyel Kielce hazai legyőzésével, valamint a kielcei döntetlennel bizonyította, hogy a legjobbak ellen is képes bravúrra, és talán megérdemelt volna egy esélyt a Magdeburg ellen is.

Azt mondják, a legnagyobb hazai rangadón bármi megtörténhet, de félek, hogy a vetélkedés ezúttal is egyoldalú lesz, tekintve a két gárda egymástól teljesen eltérő helyzetét. És bár egy Veszprém–Szeged összecsapás mindig különleges, abban sem vagyok biztos, hogy a párbajnak jót tesz, ha sorozatban a második évben is hétszer csapnak össze egymással, amin ráadásul az sem segít, hogy voltak már kiegyenlítettebbek az esélyek…

A Szeged–Veszprém ettől persze még Szeged–Veszprém, és ha más nem is, egy dolog már tavaly világosan kiderült: ennek a párharcnak a legnagyobb presztízse továbbra is a magyar bajnokságban van. És ez nagy valószínűséggel így is marad örökre.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik