Férfi kézilabda olimpiai selejtező: Norvégia hibátlan mérleggel zárt a tatabányai csoportban

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 19:56
Norvégia tartalékosan is biztosan nyert Tunézia ellen (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
A norvég férfi kézilabda-válogatott mindhárom mérkőzését megnyerte az olimpiai selejtező tatabányai csoportjában, miután egy már tét nélküli összecsapáson biztosan felülmúlta Tunéziát.

 

Egy tét nélküli mérkőzéssel indult a záró nap a tatabányai selejtezőcsoportban, miután Norvégia már szombaton megváltotta párizsi repülőjegyét, míg Tunézia már nem mozdulhatott el az utolsó helyről. A skandinávokat irányító Jonas Wille azonban hangsúlyozta, komolyan veszik a meccset, ugyanis nem sok lehetőség van már a közös gyakorlásra a nyári olimpia előtt. 

A biztos kvóta tudatában ugyanakkor elsősorban azoknak adott lehetőséget az észak-afrikai együttes ellen, akik addig kevesebbet játszottak. Torbjörn Bergerud, Christian O’Sullivan és Tobias Gröndahl például keretbe sem kerültek, míg Sander Sagosen a kispadról nézte végig a találkozót. Akik viszont pályára léptek, érthető módon meg akarták mutatni, bátran lehet rájuk számítani. A kapuban Kristian Saveras 43 százalékkal zárt, mezőnyben pedig a balszélső Sebastian Barthold (11 lövésből 11 gól), a jobbszélső Kasper Lien (8 gól) és a beálló Thomas Sostad (6 gól) is szépen termeltek. A norvégok mindkét félidőt biztosan nyerték, így végül kiütéses sikerrel zárták a tornát, majd boldogan fotózkodhattak a párizsi kvótát jelentő táblával.

A világ élvonalába tartozó norvég férfi kézilabda-válogatott története során harmadszor jutott ki az olimpiára, korábban csak 1972-ben Münchenben és 2021-ben Tokióban szerepelt.

(Fotó: IHF)

A TÖBBI SELEJTEZŐCSOPORT EREDMÉNYEIRŐL ITT OLVASHATNAK!

FÉRFI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
3. CSOPORT (TATABÁNYA)
Tunézia–Norvégia 24–41 (12–20)

KÉSŐBB
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 30–27 (16–16)

   
1. Norvégia33102–786
2. MAGYARORSZÁG 32188–804
3. Portugália31193–912
4. Tunézia3377–1110
A 3. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik