Chema Rodríguez: Tovább javult az ellenfelek szemében a megítélésünk

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 09:23
Aniko KovacsChema Rodríguez szerint a sikeres olimpiai kvalifikáció után javult a magyar válogatott megítélése az ellenfelek szemében (Fotó: mksz.hu)
Mint ismert, a 2012-es londoni után jutott ki ismét egy olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a második helyen zárta a tatabányai selejtezőtornát. Chema Rodríguez szövetségi kapitány a Magyar Kézilabda-szövetség honlapján vezetett blogjában többek között arról beszélt, hogy javult az ellenfelek szemében a magyar nemzeti csapat megítélése.

Chema Rodríguez kiemelte, amennyire boldoggá tette őket a kvalifikáció, annyira nem érte őket meglepetésként. Mint részletezte, a tatabányai selejtezőtornán érvényesült a papírforma, Norvégia mindhárom meccsét megnyerte, Tunézia pedig elveszítette, így pedig a Portugália elleni meccsünk döntött a kvótáról.

„Amikor vasárnap vége lett, és kijutottunk, hihetetlen boldogságot és fáradtságot éreztem egyszerre” – húzta alá Chema Rodríguez az „Itt a kapitány beszél” nevet viselő blogjában. 

„Bíztam a csapatban a legutolsó percig, hiszen idén már sok jó végjátékot produkáltunk, ráadásul túlgondolni nem volt időm semmit a meccs közben Portugália ellen, hiszen a döntő pillanatokban mindig történt valami, amire fókuszálni kellett: a taktika menedzselése mellett Bánhidi Bence, majd Ancsin Gabi sérülése, illetve Sipi piros lapja, és mindenre reagálnunk kellett a kispadon, de összességében nem emlékszem minden momentumra a második félidőből, olyan sok minden történt. Nem is néztem vissza még sem a meccseket, sem az utolsó perceket. Az elemzéshez kicsit le kell ülepedjen bennem minden, a boldog pillanatokkal pedig úgy vagyok, hogy elképesztő volt ott helyben megélni, megünnepelni, de a sportban ami elmúlt, az elmúlt, mindig jön a következő feladat. Talán évek múlva nosztalgiából visszanézem, mi is történt Tatabányán, de most még nem, igyekszem magam nem gyötörni túl sokat a vereségek után sem, szakmailag persze fontos lesz az analízis” – fogalmazott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, kitérve arra is, hogy a kijutás után a szálláson hajnalig ünnepeltek, beszélgettek, de csütörtöktől folytatta a munkát, s már a Litvánia elleni világbajnoki selejtező programját tervezi.

Szerencsére nyárra is több meghívásunk van a legjobb csapatoktól az olimpia előtti felkészülési időszakra, érzem, hogy tovább javult az ellenfelek szemében is a megítélésünk

 emelte ki Chema Rodríguez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik