Női kézi: fagyigyár mentette meg a háromszoros BL-győztest

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 11:32
Úgy tűnik, megmenekült a Vipers Kristiansand (Fotó: AFP)
Úgy tűnik, rendeződik a női kézilabda Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő norvég Vipers Kristiansand anyagi helyzete, azok után, hogy néhány héttel ezelőtt még arról számoltunk be, hogy Katrine Lundéék is segítettek támogatókat keresni a csődközeli helyzetbe került klubnak.

Mint megírtuk, a Viperst vezető Benedicte Löyland nemrég arról számolt be, hogy bár egyelőre nincsenek tartozásaik, de a túlélésről szólnak ezek a hetek. A helyzet annyira kritikussá vált, hogy a játékosok, így az olimpiai, világ- és Európa-bajnok ex-győri Katrine Lunde társaival támogatók után kezdett el kutatni.

Az nrk.no a napokban arról számolt be, hogy minden bizonnyal sikerült megmenteni a csapatot, ugyanis 15 vállalat egy mentőcsomagot állított össze a Vipers nehéz helyzetének megoldására.

A lap részletezte, hogy egy dél-norvégiai fagylalt-óriás központi szerepet játszott a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő Vipers megmentésében, ugyanis ez a cég fedezte a csapat kiadásainak 60-70 százalékát, azaz négymillió norvég koronát – közölte Paal Hennig-Olsen, a fagylalt-cég vezetője. 

A lap ugyanakkor azt közölte, a klub likviditásának fenntartásához hatmillió norvég koronára lenne szükség.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik