Férfi kézi Eb: nem akarta felvenni a „szégyensapkát”, ezért lefizette csapattársát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 10:55
null
Csapattársa lefizette Kristján Örn Kristjánsont, hogy hordja a legrosszabb focistának járó „szégyensapkát” (Fotó: tv2.dk)
Nem szokatlan, hogy a kézilabdázók edzés közben fociznak. Így történt ez a magyar válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő izlandi válogatottal is a németországi Európa-bajnokságon. A csapat egyik legjobbja, a Magdeburggal Bajnokok Ligája-győztes Omar Ingi Magnússon azonban nem volt hajlandó felvenni a vesztes csapat legrosszabb labdarúgójának járó „szégyensapkát”, ezért lefizette csapattársát.

A dán Tv2 látogatta meg a németországi Eb-n az izlandi válogatott edzését. Az izlandi csapatnál azonban van egy furcsa szokás, Kristján Örn Kristjánson elmondta, hogy minden edzés előtt fociznak, ami után a győztes csapatnak ki kell választania, hogy ki volt a legrosszabb labdarúgó a vesztes csapatból, és a kiválasztottnak egy csúnyácska „szégyensapkát” kell hordania.

A Tv2 által megtekintett edzésen az izlandi játékosok a Magdeburggal Bajnokok Ligája-győztes Omar Ingi Magnússont választották a legrosszabb labdarúgónak, de ő ebbe nem törődött bele.

„Eladtam egy kis pénzért” – mondta a lapnak Magnússon, aki nem kommentálta, hogy azért nem akarta viseli a „szégyensapkát”, mert a kamera is vette. A Magdeburg jobbátlövője mindenesetre fizetett csapattársának, Kristján Örn Kristjánsonnak, hogy hordja ő a sapkát.

„Ma Omar Ingi Magnússon fizetett nekem, hogy hordjam a sapkát. Ő volt a legrosszabb játékos az utolsó edzésen, de nem akarta viselni, amikor megy a kamera, szóval jó pénzt adott érte” – mondta Kristjánson, megjegyezve, nem érdekli a sapka viselése, mert jó árat kapott cserébe.

AZ IZLANDI VÁLOGATOTT EDZÉSÉRŐL ÉS KRISTJÁNSON SZÉGYENSAPKÁJÁRÓL IDE KATTINTVA TEKINTHET MEG VIDEÓT!

Az izlandi válogatott pénteken 18 órától Münchenben Szerbia ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokság C-csoportjában, majd 20.30-tól a magyar válogatott csap össze Montenegróval a kvartett másik mérkőzésén.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 1.FORDULÓ – A PÉNTEKI PROGRAM
B-CSOPORT (MANNHEIM)
18.00:
Ausztria–Románia
20.30: Spanyolország–Horvátország
C-CSOPORT (MÜNCHEN)
18.00:
Izland–Szerbia (Tv: M4 Sport)
20.30: MAGYARORSZÁG–Montenegró (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik