Férfi kézi NB I: francia beállóval erősített a Szeged – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.30. 11:34
Orlen Wisla Płock v Rhein-Neckar Löwen - EHF European League Finals
Jérémy Toto a szegediek új szerzeménye (Fotó: Getty Images)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő OTP Bank-Pick-Szeged kedden hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a francia válogatott beállót, Jérémy Totót, aki kétéves szerződést kötött új csapatával.

„Július 1-jétől az OTP Bank-PICK Szeged mezében szerepel tovább a francia beálló, Jérémy Toto. A 31 éves játékossal kétéves megállapodást írtunk alá. Rutinos játékost sikerült Szegedre csábítanunk, aki nagy nemzetközi tapasztalattal bír, így nagy erőssége lesz csapatunknak” – mondta el a klub honlapjának Kiss Bence cégvezető.

A szegediek számára biztosan nem lesz ismeretlen Toto, hiszen korábban a HBC Nantes és a Vardar Szkopje csapatával is játszott a „kékek” ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A kiváló beálló a francia első osztályban az US Creteil Handball csapatában mutatkozott be, ezután a Saint-Raphael játékosa lett. A 2020–2021-es idényben a lengyel Wisla Plock együtteséhez szerződött. Egy éve múlva már Észak-Macedóniában, a Vardar csapatában szerepelt. 2022-ben visszatért Franciaországba, és a Nantes játékosa lett. Tavaly két csoportmeccsen is játszott a szegediek ellen a Bajnokok Ligájában, összesen öt gól fűződött a nevéhez. Toto tavasszal pályára lépett a francia válogatott Európa-bajnoki selejtezős meccsein, ám nem került be a gallok Eb-keretébe.

„Nagyon örülök annak, hogy a következő szezonban Szegedre igazolok. Ez új kihívás és új lépés lesz karrieremben. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első francia játékosa a klubnak. Alig várom már, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal és pályára léphessek ebben a csodálatos arénában. Pazar a létesítmény és minden körülmény, ezt megtapasztalhattam már, amikor jelenlegi csapatommal, a Nantes-tal itt szerepelhettem” – fogalmazott Toto.

Gaber a Nantes-ban folytatja

A delmagyar.hu kedden egy másik, szegedieket érintő átigazolásról is hírt adott. Mint írták, a csapat beállója, Matej Gaber 2027-ig szóló szerződést kötött a Nantes-tal, vagyis egymástól igazolt játékost a két klub.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik