Chema Rodríguez teljesen a csapatra szabja a taktikát – Bodó Richárd

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 11:55
null
Bodó Richárd bízik benne, hogy az Európa-bajnokságra frissebbek lesznek, mint a csehek ellen voltak (Fotó: Török Attila)
A balátlövő Bodó Richárd szerint kicsit meglepte őket a cseh kézilabda-válogatott kellemetlen védekezése, de a két felkészülési meccs jó szolgálatot tett  az Eb előtt, mert sok olyan játék­elemet kipróbálhattak, amire nem lesz több lehetőség a müncheni rajt előtt.

 

Bár utolsó hivatalos meccsén a németországi Európa-bajnokság előtt a magyar férfi kézilabda-válogatott 26–25-ös vereséget szenvedett Csehországtól Tatabányán, Chema Rodríguez csapata a másnapi zárt kapus meccsen azért visszavágott. Ugyanakkor egyik eredmény sem nyom sokat a latban, a két gárda ugyanis már a szerdán kezdődő Eb-re készült.

„Sajnáljuk, hogy ennyi ember kijött, telt ház volt, mégsem nyertünk, de ezúttal nem is úgy készültünk, ahogy szoktunk – mondta a Nemzeti Sportnak a balátlövő Bodó Richárd. – Volt ugyan videózás, de a konditermi edzések miatt nem mozogtunk frissen. Így is volt betervezve, merthogy az Eb-re készültünk már, ezért nem is kell messzemenő következtetést levonni az egygólos vereségből, a csehek elleni két meccs nagyon jó szolgálatot tett. A héten már az em­ber­előnyös és a -hátrányos figurákat gyakoroljuk és csiszoljuk, remélem, egyre frissebbek leszünk, az Európa-bajnokságon a legnehezebb csoportba és keresztágra kerültünk, de a továbbjutás a cél, kiélezett meccseket várok Monte­negró, Szerbia és Izland ellen.”

A Szeged játékosa szerint kicsit meglepte őket a kellemetlen cseh véde­kezés, nem erre számítottak. Ugyanakkor jó gyakorlás volt az Eb-felkészülés finisében, mert a kapitány több felállást is kipróbálhatott, még keresi a legjobban működő páros kapcsolatokat, amire most nyílt utoljára lehetőség, később már nem lesz rá idő, az Eb-n minden meccsen a győzelem a legfontosabb.

„Az elmúlt években sokat fiatalodott és változott a csapat, már két sorunk van, stabilan tudunk hatos falat és nyitottat is védekezni, Chema pedig teljesen a csapatra alakítja a taktikát – tette hozzá Bodó. – Senkitől sem kér olyat, amit nem tud megcsinálni, tőlem például nem várja el, hogy egész meccsen erőltessem az egy egy elleni játékot, hanem távoli lövésekre biztat, mert nekem inkább az az erősségem. Nehéz fél év van mögöttem, de a csehek ellen jól éreztem magam a pályán, a címeres mezt viselni megtiszteltetés, amire büszke vagyok. Az Eb-n nekem is kell majd egy meccs, amelyen visszaszerzem az önbizalmam, dolgozom, edzek, mindent kiadok magamból, a görcsösség ugyan még látszik, de bízom magamban és abban, hogy a tornán hasznos tagja leszek a csapatnak.”

A magyar együttes szerdán utazik Münchenbe, és pénteken kezdi meg az Eb csoportküzdelmeit Montenegró ellen.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Január 12., péntek, 20.30:
Magyarország–Montenegró
Január 14., vasárnap, 20.30: Magyarország–Szerbia
Január 16., kedd, 20.30: Magyarország–Izland


FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2024. január 10–28., Németország)
CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Düsseldorf – nyitó forduló, Berlin):
Franciaország, Németország, Észak-Macedónia, Svájc
B-csoport (Mannheim): Spanyolország, Ausztria, Horvátország, Románia
C-csoport (München): Izland,Magyarország, Szerbia, Montenegró
D-csoport (Berlin): Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Feröer-szigetek
E-csoport (Mannheim): Svédország, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia
F-csoport (München): Dánia, Portugália, Csehország, Görögország


A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 20 FŐS EB-KERETE
Kapusok: 
Andó Arián (Balatonfüred), Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (La Rioja – Spanyolország)
Jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (NEKA), Imre Bence (FTC)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Máthé Dominik (PSG – Franciaország), Ilic Zoran (Hamburg – Németország)
Irányítók: Lékai Máté (FTC), Hanusz Egon (Stuttgart – Németország), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock – Lengyelország)
Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti – Románia), Szöllősi Szabolcs (Dabas), Sipos Adrián (Melsungen – Németország)
Balátlövők:  Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Szeged)
Balszélsők:  Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (Tatabánya)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik