Női kézilabda: négy alapemberével hosszabbított a Mosonmagyaróvár

Vágólapra másolva!
2023.12.19. 17:55
null
Albek Anna, Tóth Gabriella, Tóth Eszter és Lancz Barbora is hosszabbított (Fotó: MKC)
A Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata bejelentette, hogy négy alapemberével (Tóth Eszter, Tóth Gabriella, Albek Anna, Lancz Barbora) is szerződést hosszabbított.

A legtovább az irányító Tóth Gabriella írt alá, ő három évvel hosszabbított az MKC-vel. A csapatkapitány Tóth Eszter két esztendővel toldotta meg a szerződését, míg a két jobbátlövő, Albek Anna és Lancz Barbora újabb egy-egy évre írt alá.

„Sokat dolgoztam az utánpótlásban és szeretek felépíteni játékosokat, ez egy nagyon nemes cél – mondta Gyurka János vezetőedző. – Mindig olyanokat keresünk, akik bíznak bennünk, és komoly célokat szeretnének elérni. A csapatnál érezhető munkamorál dicséretes, és az is, hogy a nálunk szereplők mindig akarják a fejlődést. A munkából az egész stáb kiveszi a részét, de szeretném külön kiemelni Stranigg Ferencet, aki más jellegű feladatokat végez a lányokkal, és ez is elengedhetetlen összetevője a sikerességünknek.”

Guntram Thurnher, az MKC elnöke hozzátette, a keretet illetően még vannak nyitott kérdések, annak azonban örül, hogy mindkét balkezes átlövő maradt, hiszen azon a poszton szűk a merítési lehetőség a nemzetközi mezőnyben is. Albek Anna egyébként elmondta, több megkeresése is volt, mégsem okozott neki fejtörést, hogy maradjon-e.

A Mosonmagyaróvár jelenleg vezeti az NB I tabelláját, az őszi szezon során a Győrt és a Debrecent is legyőzte, egyedüli vereségét a Ferencváros otthonában szenvedte el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik