Férfi kézilabda: svéd válogatott kapust igazolt a Szeged

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.18. 10:04
null
Thullin Szegeden folytatja (Fotó: pickhandball.hu)
A férfi kézilabda NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is szereplő OTP Bank-Pick Szeged hivatalos honlapján számolt be róla, hogy 2024 nyarától hároméves szerződést kötött a svéd válogatott kapussal, Tobias Thulinnal.

 

„Szeretnék bemutatni egy új játékost a HandballFamilynek! Jövő nyártól hároméves szerződést írt alá csapatunkhoz a svéd válogatott kapus, Tobias Thulin. Az Európa-bajnok játékos már eddig is kiváló klubokban szerepelt, a Bajnokok Ligájában játszik, így egy tapasztalt, de mégis fiatal kapust sikerült Szegedre csábítani” – idézte a klub honlapja Kiss Bencét, a klub cégvezetőjét.

Tobias Thulin 2019-ig hazájában játszott, ezután állt légiósnak. Először Németországba, a Magdeburghoz, majd a Stuttgarthoz igazolt. 2021-ben a Magdeburggal megnyerte az Európa-ligát, majd a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a svéd nemzeti válogatottal aranyérmet szerzett. 2022 nyarán országot és csapatot váltott, a dán GOG Handboldhoz igazolt, ahol azóta is szerepel. Idén dán bajnoki címet ünnepelhetett. A 198 centiméter magas kapus az idei BL-idény 10 meccsén 113 védést mutatott be – a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között –, ez 31 százalékos védési hatékonyságot jelent. A 2022–2023-as kiírásban a legjobb hatékonysággal védett a kapusok rangsorában a Bajnokok Ligájában – jegyzi meg pickhandball.hu.

„Tudom, még messze van a nyár, de már most nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pályára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen. Van bennem izgalom, hiszen egy olyan klubban szerepelhetek majd, amely nagy ambíciókkal rendelkezik, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is a legmagasabb szinten versenyez. Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben garantált a fejlődésem, célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelmeket aratni. Sokszor jut eszembe a jövő nyári kezdés, az, hogy először léphessek pályára a Pick Arénában, először találkozhassak a szegedi szurkolótáborral” – mondta Thulin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik