Női kézi: a Győrrel kétszeres BL-győztes korábbi játékos lesz a Brest vezetőedzője

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.21. 08:50
null
Ambros Martín egykori játékosa és segítője, Raphaëlle Tervel lesz jövő nyártól a Brest edzője (Fotó: Nagy Gábor)
Jövő nyártól a Győri Audi ETO KC-val játékosként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Raphaëlle Tervel lesz a női kézilabda BL-ben érdekelt Brest Bretagne vezetőedzője – számolt be róla honlapján a francia klub.

A 44 éves szakember játékosként megfordult a francia Besanconnál, a spanyol Bera Beránál és Itxakónál, a norvég Larviknál és a Győri Audi ETO KC-nál is. A 249-szeres francia válogatott kézilabdázó nemzeti csapatával 2003-ban világbajnok lett, s ott volt a 2000-es sydney-i, a 2004-es athéni, a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián is, míg klubszinten legnagyobb sikereit a Rába-partiakkal érte el, hiszen tagja volt a 2013-ban és 2014-ben is Bajnokok Ligája-győztes csapatnak, ám a második BL-diadal után visszavonult és a Besanconnál hét évig edzősködött, majd 2022-ben lett Ambros Martín segítője Győrben, de idén nyáron a spanyol szakemberrel együtt ő is távozott.

Tervel jövő nyártól már vezetőedzőként tevékenykedik a BL-ben is érdekelt Brestnél, hiszen hároméves szerződést kötött a klubbal.

„Ez egy olyan klub, amely álmodozásra késztet, egy igazi projekt, mellyel idővel építünk valamit. Úgy gondolom, itt olyan a környezet, amely kedvez a teljesítménynek, valami jó és nagyszerű tevékenységnek” – fogalmazott székfoglalójában Tervel, aki Pablo Morelt váltja a Brestnél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik