Kézilabda: Korsósék nyerték a román női bajnokság „magyaros” rangadóját

Vágólapra másolva!
2023.11.08. 22:53
null
Korsós Dorina továbbra is remekel a Rapidban (Fotó: Facebook/Handbal Rapid Bucuresti)
Három magyar játékos szerepelt, közülük ketten összesen négy gólt lőttek a Rapid Bucuresti és az SCM Gloria Buzau szerdai találkozóján (31–23) a román női kézilabda-bajnokságban.

A román liga honlapja szerint a házigazda fővárosiak válogatott balszélsője, Korsós Dorina hat lövésből háromszor talált be. A vesztes vendégeknél az irányító Pál Tamara hat kísérletből egyszer volt eredményes, a jobbátlövő Papp Nikolettának pedig egy lövése volt, de gólt ezúttal nem szerzett.

A Bajnokok Ligája-szereplő Rapid hét győzelemmel és három vereséggel, a Buzau négy sikerrel, egy döntetlennel és öt vereséggel áll a tabellán.

A német női élvonalban a címvédő és kupagyőztes SG BBM Bietigheim 40–21-re győzött a BSV Sachsen Zwickau otthonában. A hazaiaknál Szabó Laura három lövésből két gólt szerzett, Lakatos Rita nem játszott. A vendégeknél Faluvégi Dorottya nem szerzett gólt. A Bietigheim hat győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a tabellát, a Zwickau két sikerrel és öt vereséggel a 11. helyen áll.

Ogonovszky Eszter tíz gólja ellenére a DHK Baník Most 35–31-re kikapott a Sokol Písek otthonában a szlovák-cseh közös bajnokság, a MOL Extraliga alapszakaszában. A Mostnak hét győzelem mellett ez volt a harmadik veresége.

A szerb férfibajnokságban a címvédő és kupagyőztes RK Vojvodina 38-21-re nyert az RK Jugovic otthonában. A mezőny legeredményesebb játékosa az újvidékiek 11-szeres magyar válogatott balszélsője, Sunajko Stefan volt, akinek mind a hat kísérletéből gól lett. Csapata kilenc forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

A Norvég Kupa negyeddöntőjében Lukács Péter nyolc lövésből nyolc góllal járult hozzá az Elverum HB 35–27-es hazai sikeréhez és továbbjutásához a Drammen HB ellen.

A spanyol férfi élvonalban a CB Ciudad de Logrono odahaza 24–21-re verte az Ángel Ximénez Puente Genil együttesét. A házigazdáknál a válogatott kapus Palasics Kristóf nyolc lövésből négyet védett, a vendégnél Jánosi Tamás három kísérletből két gólt lőtt.

A CB Ciudad de Logrono a tizedik, a Puente Genil a 12., a Tóth Rajmondot foglalkoztató Frigoríficos del Morrazo pedig a 15. helyen áll a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik