Női kézi: Golovin Vlagyimir végig meccsben maradna a norvégokkal

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 06:48
null
Golovin Vlagyimir (Fotó: Földi Imre)
Felemás érzésekkel várja a Norvégia elleni szerdai Európa-kupa-mérkőzést a szövetségi kapitány, ugyanis a magyar csapat tartalékos kerettel vág neki a sorozatnak. Golovin Vlagyimir a keret kialakításáról, a sérültekről és a várakozásairól beszélt a Nemzeti Sportnak.

 

– Az edzések és az eddig lejátszott mérkőzések tapasztalatait figyelembe véve milyen állapotban vannak a lányok?
– Felemásak az érzéseim, mert van, aki kimagaslóan jó formában játszik, míg mások kevésbé teljesítenek stabilan – mondta a Nemzeti Sportnak Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. – Az együtt töltött idő jó hangulatban telik, a lányok örülnek, hogy megint találkoztak. Biztos vagyok benne, hogy pluszlöketet ad a játékosoknak a környezetváltozás, hiszen a többség a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját figyelembe véve már kilenc mérkőzésen van túl.

– Fontos játékosok hiányoznak, de talán a kapusoknál kisebb fejtörést okoz Janurik Kinga kiválása, mint balátlövőposzton Szöllősi-Zácsik Szandráé. Képes lehet rá Kuczora Csenge, hogy megoldja ezt a feladatot?
– Úgy alakult, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra a legutóbbi Európa-bajnokságon és a világbajnoki kvalifikációs párharcban sem játszott. A hiányát kétirányítós játékkal próbáltuk kompenzálni, bár a kontinenstornán Kácsor Gréta nem tudott sokat segíteni a csapatnak. Most is ez a tervünk, ám Vámos Petra kidőlt a sorból, és úgy tűnik, a norvégok elleni meccsig nem is lábal ki az influenzaszerű betegségből. Az előttünk lévő feladatokat is ugyanazoknak a játékosoknak kell megoldaniuk, akikre már az Izland elleni párharcban is számítottunk.

– A sérülteken kívül ezúttal nem kapott meghívót például Kácsor Gréta, Töpfner Alexandra és Korsós Dorina sem. Milyen szempontok alapján döntött a keret kialakításakor?
– Korábban mindig huszonegy játékossal kezdtük el a munkát, de a túl nagy versenyhelyzet nem működött, ezért a stábbal úgy döntöttünk, hogy csak tizennyolcas keretet hirdetünk. A posztokon belül természetesen így is van verseny. Szöllősi-Zácsik Szandra kiesése miatt szerettünk volna találni még egy bal­átlövőt. Miután már kiküldtük a válogatott meghívókat, Kácsor Gréta az Odense ellen kiemelkedően teljesített a Debrecenben, de előtte éppen az ő teljesítménye volt nagyon hullámzó támadásban és védekezésben egyaránt. Beszéltem vele erről, ő is így érzi, de bízik benne, hogy tovább tudja vinni a legutóbbi meccsen nyújtott teljesítményét. A két győri szélső szerintem nagyon jó formában van, Faluvégi Dorottyának jót tett, hogy Németországba igazolt, Márton Gréta pedig mindig stabil kerettag volt, s bár tudjuk, hogy a Ferencvárosnál nem egyszerű a helyzet, a legutóbbi meccsen már régi önmagát idézte.

– Norvégia a lehető legerősebb csapatával érkezik a Főnix Arénába, várhatóan igencsak kemény kihívás elé állítva a mieinket.
– Nagyon erős a norvégok kerete, szerintem még erősebb, mint amikor egy évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon találkoztunk velük, hiszen visszakerült a keretbe Camilla Herrem és Sanna Solberg is. Kemény a feladat, de az első fél­időben az Eb-n is megnehezítettük a dolgukat. Arról beszéltünk, hogy szeretnénk ezt a harminc percet kitolni, hogy a végjátékban dőljön el az összecsapás, akkor biztos hasznos mérkőzés lesz a felkészülésünk szempontjából.

CSAPATHÍREK

A norvég együttesből ezúttal hiányozni fog a sportág legendája, a kapus Katrine Lunde, a mieinknél pedig a sérült Szöllősi-Zácsik Szandra és Janurik Kinga. A mérkőzésen nem tud pályára lépni Böde-Bíró Blanka sem, aki hazautazott a válogatott edzőtáborából. A kapus MRI-vizsgálaton esett át, és a szakmai, valamint egészségügyi stáb, konzultálva Böde-Bíró klubjának orvosával, úgy döntött, a kézilabdázó elővigyázatosságból nem folytatja a felkészülést, és nem lép pályára Debrecenben. Betegség miatt a debreceniek irányítója, Vámos Petra sem játszhat.

Kuczora Csenge (Fotó: Dömötör Csaba)
Kuczora Csenge (Fotó: Dömötör Csaba)

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

A NORVÉG NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Marie Davidsen (CSM Bucuresti, román), June Krogh (Follo HK Damer), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar, norvég)
Jobbszélsők: Malin Aune (Odense, dán), Emilie Hovden (Győri Audi ETO KC)      
Jobbátlövők: Stine Skogrand (Ikast, dán), Nora Mörk (Esbjerg, dán)      
Irányítók: Live Deila (Sola), Henny Reistad (Esbjerg, dán), Stine Oftedal (ETO)      
Beállók: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset (ETO), Vilde Ingstad (CSM)     
Balátlövők: Thale Deila (Odense), Ingvild Bakkerud (Ikast), Kristine Breistöl (Esbjerg), Emilie Arntzen (CSM)
Balszélsők: Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola)

EHF EURÓPA-KUPA, NŐK     
1. FORDULÓ.
Október 11., szerda

18.15: Svájc–Ausztria
19.00: Magyarország–Norvégia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
2. FORDULÓ
Október 14., szombat

16.45: Norvégia–Svájc
Október 15., vasárnap
17.00: Ausztria–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik