Női kézi: alig lehet ráismerni az FTC beállójára – ez a titka

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.03. 11:07
null
Dragana Cvijics (balra) néhány hónap alatt látványosan megváltozott (Fotó: Török Attila)
Hét-nyolc hónappal ezelőtt, egy tudatos, egyéni elhatározásból fakadó, minden addigi szokását felforgató életmódváltásba kezdett az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának szerb beállója, Dragana Cvijics, aki mára teljesen „átalakult”. A játékos a Fradi Tv-nek elmondta, minek köszönhető, hogy számos kilótól megszabadult.

A 33 éves, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Cvijics hét-nyolc hónappal ezelőtt kezdett bele egy programba, amely teljesen megváltoztatta életvitelét. Klubjának arról beszélt, eleinte lassan ment a változás, de nem akart nyomást helyezni magára.

„Életemben először csináltam ilyesmit, és a klub részéről sem volt ilyen nyomás. Teljesen egyéni elhatározás volt, mert úgy érzem, hogy ez a csapat nagy dolgokra hivatott, és ebben én is maximális erőbedobással akarok részt venni, éreztem, hogy tudok jobb lenni” – mondta Cvijics, kitérve rá, egy élsportolónak sokat és sokfélét kell ennie, neki viszont nagy változás volt, hogy megváltoztatta étkezéseinek időrendjét.

„Korábban nem ügyeltem eléggé a jó minőségű reggelire, most ez is máshogy van, illetve egy bizonyos időablakon belül tartom az étkezéseimet. Minden szempontból jobban kezdtem érezni magam. Ez pedig a legfontosabb, mert elkezdtem hinni a dologban, és motivált lettem, hogy még nagyobb erőbedobással folytassam. Rájöttem, hogy ha nem így teszek, nem fogok tudni olyan teljesítményt nyújtani, amilyet elvárok magamtól” – hangsúlyozta a szerb beálló, aki elmondása szerint könnyebben mozog és többet fut, de a pályán kívül is jobban érzi magát.

Cvijics sok időt tölt konditeremben, hogy fejlessze az erőállapotát, ráadásul a plusz kilók elvesztése után kevésbé fáradékony és gyorsabban regenerálódik.

„Egy nehéz hátizsákot vettem le a vállamról” – fogalmazott Cvijics, aki azért is vállalkozott életmódváltásra, mert: „ez a csapat, ez a klub, ez a közönség megérdemel egy energikus, minden pillanatban harcra kész Dragana Cvijicset, én pedig megérdemlem, hogy végre fitt legyek és olyan kézilabdát tudjak játszani, amilyet az elmúlt években is kellett volna” – tette hozzá Cvijics, aki a Dunaújváros elleni, 44–21-es idénynyitón csapata legeredményesebb játékosa volt hét góllal.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik