Női kézi: felkészülési meccsen a CSM Bucuresti megverte az FTC-t

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 19:50
null
Klujber Katrin (balra) tíz góllal a legeredményesebb játékosa volt a zöld-fehéreknek (Fotó: Árvai Károly, archív)
A CSM Bucuresti 31–28-ra megverte az FTC-Rail Cargo Hungariát a népligeti Elek Gyula Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

 

Harmadik felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el az FTC-Rail Cargo Hungaria. Ugyan a több kulcsjátékosukat nélkülöző (Béatrice Edwige és Kovács Anett mellett Emily Bölk és Tomori Zsuzsanna is hiányzott) zöld-fehérek szerezték az első gólt a népligeti összecsapáson, a Cristina Neagu nélkül felálló CSM Bucuresti magához ragadta a kezdeményezést, és az első félidőben csak döntetlenig engedte kapaszkodni Martin Albertsen csapatát. Míg a hazaiaknál nem remekeltek a kapusok, addig a vendégeknél közel negyven százalékkal védett az első játékrészben a korábbi győri Laura Glauser, emellett a bukarestiek a helyzeteiket is nagyobb arányban használták ki.

Mindezek ellenére a fordulásnál csak egy gól volt a román együttes előnye, azonban a második játékrészre jobban jöttek ki a románok. Előnyüket növelni tudták, a nagy rohanásba látszólag belefáradó FTC csak az utolsó percekben kezdett zárkózni, egy remek kínaival két gólra csökkentette hátrányát öt perccel a vége előtt. A bukarestiek azonban megrázták magukat és megállították a zöld-fehérek feltámadását, két-három gólon tartva őket. Klujber Katrin tíz, Andrea Lekics pedig hét találatával kiemelkedett Albertsen együtteséből a 31–28-as vendég sikerrel záródó mérkőzésen.

A lefújás után a dán szakember így értékelt a fradi.hu-nak: „Elégedett vagyok a látottakkal, mert sok edzésen gyakorolt elemet láttam megvalósulni a mérkőzésen. Az eredmény miatt természetesen kicsit csalódott vagyok, nem használtuk ki elég hatékonyan a helyzeteinket, közben pedig az ellenfél kapusa remekül védett. Nem egyszerű ezt a nagy tempót tartani egy ilyen erős csapattal szemben, pláne nem a felkészülés ennyire korai szakaszában, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk.”

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–CSM Bucuresti (román) 28–31
(16–17)
Ld: Klujber 10 (1), Lekics 7 (2), ill. Kobylinska 5, Gutiérrez 4, Zaadi 4, Arntzen 4 (1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik