Női kézi: 27 éves holland válogatott beállót igazolt a Debrecen

Vágólapra másolva!
2023.06.21. 21:57
null
Haggerty még a Metzingen játékosaként (Fotó: Getty Images)
Hivatalos honlapján számolt be róla a női kézilabda NB I-ben szereplő, a Bajnokok Ligájában csoportkörös DVSC női kézilabdacsapata, hogy kétéves szerződést kötött a dán Horsensből érkező 27 éves, 11-szeres holland válogatott beállóval, Tamara Haggertyvel.

A támadás mellett védekezésben is használható 27 éves holland érkezésére azért volt nagy szükség a debrecenieknél, mert a BL-ezüstérmes Ferencvároshoz szerződő Bordás Réka helyére igazolt Juhász Kata súlyosan megsérült az előző idény végén. Hétfőn térdműtét vár rá, s a visszatérésére legalább nyolc hónapot kell várni.

A DVSC ezért lépéskényszerbe került, s két évre szóló megállapodást kötött a dán Horsenstől érkező 27 éves holland beállóval, Tamara Haggertyvel.

Haggerty a VOC Amsterdamnál, a Westfriesland SEW-nél és az RKHV Quintusnál játszott, majd Németországban a Blomberg-Lippe, aztán a TuS Metzingen játékosa lett, végül a svéd IK Sävehof érintésével került a dán Horsenshez. Karrierje eddigi legjobb időszakát a svédeknél töltötte, ahol bajnoki címet szerzett, s 28 gólt dobott a Bajnokok Ligájában.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik