Női kézi: magyar válogatott átlövővel erősített a Budaörs – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.11. 17:38
null
Debreczeni-Klivinyi Kinga Budaörsön folytatja (Fotó: budaorshandball.hu)
Nyártól a szintén a női kézilabda NB I-ben szereplő Moyra Budaörsnél folytatja pályafutását a Siófokról távozó magyar válogatott balátlövő, Debreczeni-Klivinyi Kinga – jelentette be honlapján a Pest vármegyei klub.

A kézilabda-pályafutását Óbudai Goldberger SE-nél kezdő, az ASI DSE-nél és a Vasasnál is megforduló Debreczeni-Klivinyi Kinga Vácon mutatkozott be a felnőtt NB I-ben, majd az Érddel és az FTC-vel a Magyar Kupában és az NB I-ben többször is dobogóra állhatott, ezt követően a 2020–2021-es idényben a Dunaújvárost erősítette, ahonnan egy évvel később távozott Siófokra.

A 30 éves, közel 70-szeres magyar válogatott balátlövő a mostani kiírásban 14 bajnokin 71 gólt szerzett, de az NB I-ben már a 2007–2008-as kiírásban is pályára lépő játékosnak már több mint 1100 gólja van az élvonalban.

„Siófokon minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a gyermekvállalás után újra válogatott formába lendüljek. A klubvezetés korrekt módon marasztalt, ugyanakkor eljött az ideje a váltásnak. Az utóbbi időben a sok utazás, a hazai sorozatok mellett a nemzetközi kupameccsek rengeteg távol töltött percet jelentettek a kislányomtól. Kicsit besokalltam, egyre inkább megterhelt mindez lelkileg. Közelebb akartam kerülni az érdi otthonunkhoz, így nagyon jókor jött a Budaörs megkeresése.

Minden egyes alkalommal kiteszem a szívemet, lelkemet a pályára, ám prioritásban természetesen a család és a minőségi időtöltés a gyermekemmel az első. A vállsérülésem és a szülés után rendkívül fontos volt számomra, hogy három év után visszakerüljek a válogatottba. Folyamatosan a szemem előtt lebeg a gondolat, a lehetősége annak, hogy 2024-ben az olimpián képviseljem a hazámat. Óriási motiváció mindez, amit a klubcsapatomban is kamatoztathatok.

Szeretek kifejezetten nehéz célokért küzdeni, szívesen látnám a hazai élvonalban a Budaörsöt az első hat gárda között. Pálos-Bognár Barbarával kifejezetten jó kapcsolatot ápolok, játszottunk korábban együtt, közel lakunk egymáshoz, régi, aktív kapcsolat a miénk. A többieket a pályáról ismerem, egy nagyon jó kis társaság, csak jókat hallok róluk. Jól kontrollálja Dani a csapatot, amelyben a rutinos vezéregyéniségektől a tehetséges fiatalokig minden megtalálható. Azon leszek, hogy a rutinommal erőssége legyek a keretnek, az átlövéseken, betöréseken túl kifejezetten szeretem kiszolgálni a társakat, már most látom a helyemet a budaörsi játékrendszerben” – mondta új klubja honlapjának Debreczeni-Klivinyi Kinga.

A 30 éves, közel 70-szeres magyar válogatott balátlövő a mostani kiírásban 14 bajnokin 71 gólt szerzett, de az NB I-ben már a 2007–2008-as kiírásban is pályára lépő játékosnak már több mint 1100 gólja van az élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik