Női kézi: Kisvárdán rendezik az ukrán–északmacedón vb-selejtezőt

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 09:15
Kisvárda ad otthont április 11-én az Ukrajna–Észak-Macedónia női kézilabda-világbajnoki selejtező visszavágójának – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter posztjából kiderül, hogy néhány hete kereste meg levélben az ukrán szövetség elnöke, és abban kérte segítségét, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel április 11-én Kisvárdán rendezhessék meg az Ukrajna–Észak-Macedónia világbajnoki selejtező visszavágóját.

„Gyorsan egyeztettünk Kocsis Mátéval, a hazai szövetség vezetőjével, Seszták Miklós képviselőtársunk pedig intézett mindent Kisvárdán, így természetesen azonnal igent mondtunk a kérésre” – írta a külügyminiszter.

Hozzátette, miután a nemzetközi szövetség és az északmacedón szövetség is belegyezett a világbajnoki selejtező Kisvárdán történő megrendezésébe, véglegessé vált, hogy a mérkőzés helyszíne a női NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good SE csarnoka lesz. Döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket a magyar kormány vállalja.

A két csapat első mérkőzésére április 8-án, Szkopjéban kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik