Férfi kézi BL: Egy lapra fel kell tenni mindent – Ligetvári Patrik

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 20:03
null
Ligetvári Patrik harmadszorra játszana is Kölnben (Fotók: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)
Könnyed, kifejezetten jó hangulatú edzést tartott a már a Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjére készülő Telekom Veszprém, amely jól mutatta, nincs idő búslakodni a Szeged ellen elvesztett bajnoki döntő miatt, mert egy hasonlóan nagy és szép feladat vár a csapatra.

Újra csatasorba állt a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely ugyan elveszítette a bajnoki döntőt a Pick Szeged ellen, de egyrészt remek idényen van túl, másrészt legalább olyan fontos két mérkőzés vár rá a hétvégén, mint a legnagyobb hazai rivális elleniek voltak. A keret csütörtökön utazik Kölnbe, a Bajnokok Ligája négyes döntőjének helyszínére, de előtte még sajtónyilvános edzést tartott a Veszprém Arénában.

A Momir Ilics, Gulyás Péter és Sterbik Árpád alkotta edzői stáb láthatóan igyekezett levenni a terhet a játékosokról, kicsit oldani őket, ezért a másfél órás tréning programja a nyújtás után foci, majd kosárlabda volt. Az előbbiben kiegyenlített játékost hozott a meccs, amelyet a jól helyezkedő Andreas Nilsson lesipuskás gólja nyitott, de nem kellett sokat várni a válaszra, Rasmus Lauge bődületes felső kapufás gólt bombázott Lékai Máté kapujába – ha Kasper Hjulmand, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a lelátón ült volna, valószínűleg már buzgón jegyzetelt volna valamit a noteszébe. A két találat tökéletesen leképezte, hogy Nilsson egyébként beálló, Lauge pedig átlövő, akik fociban sem tudják meghazudtolni magukat. A kosárnál a balkáni kontingens szolgáltatta a színvonalat, a Dejan Manaszkov, Petar Nenadics duó tarthatatlan volt, győzelmük nem lehetett kérdéses.


Ezt követte húsz perc kézilabda, ami inkább taktikai megbeszéléssel telt. Egyértelműnek tűnt: az edzők célja inkább az, hogy mentálisan hozzák vissza a csapatot a két héttel ezelőtti szintre, ugyanakkor a játékosokon meg az látszott, hogy ugyan nehéz hétvégén vannak túl, de már jobb a kedvük, képesek voltak nevetgélni is, és úgy ugratni egymást, mint korábban. Ráadásul a klubvezetők is feltűntek a pálya mellett, hogy beszélgessenek velük és a sajtóval, ami jelzésértékű volt: új hét kezdődött, új meccsek és új célok vannak előttük, amiért együtt kell harcolniuk.

Sipos Adriánnal beszélgettünk az edzés után

Harmadszorra játszana is Kölnben Ligetvári Patrik
Senki sem tagadta, hogy az elveszített bajnoki döntő azért nyomot hagyott a lelkeken, de mindenki azt hangsúlyozta, hogy a következő feladatra kell koncentrálni.

„Mindenkinek nehéz, hogy nem úgy végződött a bajnoki döntő második meccse, ahogy szerettük volna, de most arra kell törekednünk, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjében jó eredményt érjünk el. Csak erre koncentrálunk, abból nem lehet építkezni, ha állandóan visszanézünk a múltba, sokkal inkább előre, hiszen történelmet még írhatunk – mondta Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém balátlövője. – Én ebben hiszek, és valamennyiünkben van bizonyítási vágy, mert hiába volt nagyon jó szezonunk volt, hiába nyertünk meg előtte mindent, nem kaptunk érte bajnoki aranyérmet. Olyan ellenféllel találkozunk Kölnben, amelyet már sikerült legyőznünk egyszer az idényben, egy meccsen pedig bármi megtörténhet, pláne Kölnben, ahol sosem azt kapta egy csapat sem, amit várt. Egy lapra fel kell tenni mindent, és ha a Kielce elleni meccset be tudjuk húzni, újra jön az az eufória, ami volt, és a döntőben már tényleg bármi lehet. A Szeged egyébként hasonló játékrendszerben játszik, mint a lengyelek, akik új dolgokat azért nem tudnak mutatni, nyilván erőltetni fogják a hét a hat elleni játékot, de fel fogunk rá készülni. Mindenkire figyelni kell, talán Alex Dujshebaevre egy picivel jobban, mert ő magára vállalja a nehéz szituációkat, amiket képes is megoldani. Nekem plusz motivációt jelent, ha végre pályára léphetek a BL négyes döntőben, mert kétszer ott voltam Kölnben, de egyszer kimaradóként, egyszer pedig a járvány miatt nem tudtam játszani.”
KÉZILABDA BL, NÉGYES DÖNTŐ (KÖLN, LANXESS ARÉNA)
ELŐDÖNTŐ (június 18.)
15:15. TELEKOM VESZPRÉM–Kielce (lengyel)
18.00: THW Kiel (német)–Barcelona (spanyol)
A 3. HELYÉRT (június 19.)
Kezdés: 15.15
DÖNTŐ (június 19.)
Kezdés: 18.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik