Sportrádió: Még a csapat sem tudja, ki lesz a kapitány segítője – Székely Márton

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 07:40
null
Székely Márton (balra) tudja, mire számíthat a kapitánytól (Fotó: Kovács Anikó /MKSZ)
A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfő estétől Budaörsön készül együtt, majd Gummersbachban, illetve Kasselben lép pályára Németország ellen. Ezeken a találkozókon debütálhat szövetségi kapitányként az eddig a válogatott stábjában dolgozó Chema Rodríguez. Az edzőtáborban telefonon utolért válogatott kapussal, Székely Mártonnal beszélgetett Szujó Zoltán a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Az edzőtábor péntekig tart, a válogatott akkor repül Németországba, s ezen a két mérkőzésen mutatkozik be szövetségi kapitányként Chema Rodriguez.

„Az elmúlt két, két és fél évben már együtt dolgoztunk vele, így nem ismeretlen számunkra. Elég hamar meg fogjuk találni a ritmust és a korábbi hangnemet egymással. A szövetségtől most egy kicsivel tágabb szerepkört kapott a kapitányi kinevezéssel, de nem gondolom, hogy ez nagy változást eredményezne a mindennapi edzésekben és a taktikai felkészülésben, hiszen eddig is az edzői stáb szerves része volt. Szerintem ő is tőlünk, és mi, játékosok is tőle és ettől az egész kapcsolattól nagyon sokat várunk: leginkább azt, hogy azon a megkezdett úton haladjunk tovább, amit az elején elkezdtünk, hiába sikerült rosszul a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság” – fogalmazott Székely Márton, aki elárulta, néhány nagyon rövid mondat erejéig volt csupán téma a januári kontinenstorna a válogatott mai tréningjén.

„Annyi hangzott el az edzés előtt a kezdőkörben, hogy ő is tudja, hogy az Eb rosszul sikerült, és csak azt szeretné a kapitány, minél hamarabb feledtessük ezt el a szurkolókkal. Éppen ezért szeretnénk kijutni a következő világbajnokságra és ezért is játszunk felkészülési mérkőzést a németekkel, hogy aztán az áprilisi selejtezőn jól tudjunk teljesíteni” – árulta el Székely, aki hangsúlyozta azt is, hogy az új kapitánynak egyelőre még nem állt fel a stábja.

„Még mi sem tudjuk pontosan, hogy ki lesz a segítője. Azt tudjuk, hogy az erőnléti edző, a norvég Tord Ellingsen és a kapusedző, Porobic Haris is maradt a helyén. Hogy ki ül majd mellette a padon, azt mi sem tudjuk és nem is forszíroztuk ezt a kérdést” – mondta a válogatott kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik