Sportrádió: Az jöjjön a válogatottba, aki magáénak érzi – Golovin

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 18:38
null
Golovin Vlagyimir a Sportárdióban nyilatkozott Tóth Gabriella esetéről (Fotó: Árvai Károly)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya beszélgetett Szegő Tiborral Tóth Gabrielláról, aki nemrégiben lemondta a válogatottbeli szereplést.

 

Mint ismert,Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelölte a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretét. Az 51 éves szakember meghívta a keretbe a Mosonmagyaróvár irányító-átlövőjét, Tóth Gabriellát, ám a játékos a klubjának adott interjújában elmondta, nem fogadta el a válogatott meghívót.

A szövetségi kapitányt meglepte, hogy a játékos lemondta a szereplést és csodálkozik, hiszen amikor az irányítóval beszélt nem arról volt szó, mint ami aztán később megjelent az MKC honlapján.

„A szerdai, Érd elleni bajnoki után felhívtam Golovin Vlagyimirt és ezt meg is beszéltem vele. A szövetségi kapitány kicsit meglepődött, de elfogadta az indokaimat és rábeszélni sem akart arra, hogy vegyek részt a felkészülésben. Korrekt módon beszéltünk erről egymással, hiszen én nagyon örültem a kapitány ismételt megkeresésének, már a január végi összetartásra is számolt volna velem, de akkor koronavírusos voltam” – idézi a mkcse.hu a 25 éves, 49-szeres válogatott játékost, aki azt is hozzátette, sem fizikailag, sem pedig pszichésen nincs jó állapotban, ami nyilvánvalóan a teljesítményén is meglátszik, így szerinte most nem tudna segíteni a válogatottnak.

„Szerda este felhívott Gabriella, és azt mondta, mentális, fizikális problémák miatt nem tud részt venni az összetartáson. Próbáltam meggyőzni, hogy jöjjön, megnézzük, milyen állapotban van, de nem sikerült hatnom rá. A beszélgetés végén elmondta, volt már válogatott, ott »tapsikolt«, abból nem kér, menjenek inkább a fiatalok. Meglepődtem, de ha így döntött, el kell fogadni, s én így is tettem. Másnap a klubhonlapon már olyan anyagot találtam, amiben az egész kicsit másképp hangzott, mint szerdán. Ott az jelent meg, hogy Gabriella az előttünk álló szakaszt nem csinálja, a spanyolok elleni március eleji két Eb-selejtezőt, de utána, ha úgy alakul, akkor igen. Nem tudom, és nem is annyira érdekel, egy nap alatt hogyan változott meg ennyire a véleménye. Biztos vagyok abban, hogy tudta volna segíteni ennek a fiatal csapatnak a munkáját, de ez most így alakult. Aki nem akar ott lenni, ahova hívják, az biztosan nem tud segíteni. Csak az jöjjön a válogatottba, aki magáénak érzi, tud segíteni, ha csak tapsolással, akkor azzal” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir a Sportrádióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik