Női kézi: „Nekem a válogatott szent” – Golovin értetlenül áll Tóth Gabriella nyilatkozata előtt

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 15:34
null
Vlagyimir Golovin nem érti Tóth Gabriella nyilatkozatát (Fotó: Árvai Károly, archív)
A szövetségi kapitányt meglepte, hogy Tóth Gabriella lemondta a szereplést és csodálkozik, hiszen amikor az irányítóval beszélt nem arról volt szó, mint ami aztán később megjelent az MKC honlapján.

 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a bajnoki bronzérmes Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának irányítója, a magyar válogatott 22 fős keretébe bekerült Tóth Gabriella nem vállalja a szereplést a március 2-án és 5-én Spanyolország ellen két Európa-bajnoki selejtezőn. Az óvári klubhonlapon csütörtök délután megjelent cikkben úgy fogalmaznak, „Tóth Gabriella a mai napon lemondta a válogatott szereplést a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőre történő felkészülésre”.

„Nagyon sokat gondolkodtam a válogatott meghívóról, de végül úgy döntöttem, hogy ezt most nem fogadom el – idézi a mkcse.hu a 25 éves, 49-szeres válogatott játékost. – Így a szerdai, Érd elleni bajnoki után felhívtam Golovin Vlagyimirt és ezt meg is beszéltem vele. A szövetségi kapitány kicsit meglepődött, de elfogadta az indokaimat és rábeszélni sem akart arra, hogy vegyek részt a felkészülésben. Korrekt módon beszéltünk erről egymással, hiszen én nagyon örültem a kapitány ismételt megkeresésének, már a január végi összetartásra is számolt volna velem, de akkor koronavírusos voltam.”

Tóth a Magyar Kézilabda-szövetségnek is jelezte, ne számítsanak rá most a magyar válogatott keretében, mert – ahogy fogalmazott a klubcsapata honlapján – sem fizikailag, sem pedig pszichésen nincs jó állapotban, ami nyilvánvalóan a teljesítményén is meglátszik, így most nem tudna segíteni a válogatottnak.

Az ügyel kapcsolatban megkerestük Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt is.

„Meglepődtem Tóth Gabriella döntésén, mert számítottam a játékára, bármennyire láttam én is, hogy az utóbbi időben formán kívül van. A sport azonban ilyen, nem lehet folyamatosan, mindig a csúcson teljesíteni – mondta lapunknak a szövetségi kapitány. – Érdekes a kialakult a szituáció. Gabi felhívott szerda este, hogy nem vállalja a válogatottságot, jöjjenek a fiatalok. Én ezt egyértelműen megértettem és örültem annak, hogy személyesen közölte mindezt velem. Aztán másnap a mosonmagyaróvári klubhonlapon megjelent cikkben már azt írták, hogy az előttünk álló szakaszt nem csinálja, a spanyolok elleni március eleji két Eb-selejtezőt, de utána, ha úgy alakul, akkor igen. Értetlenül állok ezelőtt. Egy nap alatt hirtelen sok minden megváltozott a fejében? Csodálkozom, hiszen amikor velem beszélt nem arról volt szó, mint ami aztán később megjelent. Ha valaki azt mondja, hogy nem, akkor amellett tartson ki és ne alakítsa úgy a mondandóját vagy az álláspontját valamivel később, ahogy az neki éppen megfelelő. Számomra a válogatott szent dolog és nem értem, hogy valaki azt mondja nekem, nem vállalja a szereplést, aztán másnap már az jelenik meg, hogy most ugyan nem jön, de később valamikor majd igen – ez nem jó a nemzeti csapatnak. Furcsállom, ha valaki lemondja a meghívót, arra hivatkozva, hogy jelenleg nincs jó formában, de ha majd újra abban lesz, akkor csatlakozik. Miközben elkezdődött egy csapatépítés és minden közös gyakorlás nagyon sokat számít a válogatottnál.”

A kapitány leszögezte, gyorsan szeretné is lezárni ezt a témát, hiszen jelentős feladataik vannak és azokra számít, akik mindent megtesznek azért, hogy a válogatott eredményes legyen – aki elhivatott azt várja a keretben, hogy mindenki tegye a dolgát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik