Női kézi: a Siófok kétszeres BL-győztes kapussal erősít

Vágólapra másolva!
2022.02.07. 10:49
null
Marina Rajcsics a Siófokhoz igazol (Fotó: AFP)
A következő idénytől a Siófok női kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását Marina Rajcsics és Dejana Milosavljevic – számolt be róla a Balaton-parti együttes a hivatalos honlapján.

A 28 éves montenegrói válogatott kapus tavaly óta a török Kastamonuban szerepel, azelőtt a Buducsnoszt Podgoricában és a Metzben játszott. A montenegrói együttessel 2012-ben és 2015-ben Bajnokok Ligáját nyert.

Rajcsics tagja volt a 2012-ben Európa-bajnoki címet szerző montenegrói válogatottnak.

„Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült leigazolni Marina Rajcsicsot – idézi a siofokkc.hu Fodor János ügyvezetőt. – Uros Bregar első számú kérése volt a montenegrói kapus megszerzése. Úgy gondolom, hogy Csapó Kincsővel és Herczeg Lilivel együtt jól meg fogják tudni oldani a feladatokat.”

„Egy játékos mindig keresi a lehetőségeket a fejlődésre a pályafutása során – így Marina Rajcsics. A siófoki megkeresés lehetőséget biztosít számomra, hogy kipróbálhassam magam a magyar bajnokságban, ami véleményem szerint a francia, az orosz és a dán bajnoksággal együtt a legerősebbek közé tartozik. Úgy gondolom, hogy remek döntést hoztam. Siófok és Magyarország megfelelő hely lesz arra, hogy egy újabb lépést tegyek a karrieremben. Az elmúlt években követtem az SKC szereplését, a nemzetközi kupában több kiemelkedő éve is volt, valamint a bajnokságban is fel tudta venni a versenyt a legjobbakkal. Tudom, hogy remek körülmények közé érkezem. A döntésem meghozatalában nagyon fontos szerepet játszott a vezetőedző, Uros Bregar. Válogatott- és klubszinten egyaránt nagy tapasztalattal rendelkezik, számomra egyfajta garancia az ő személye. Akiket megkérdeztem, mind azt mondták, hogy a Balaton és környéke gyönyörű, így a családommal már nagyon várjuk a költözést. Pályafutásom során mindenhol arra törekedtem, hogy feszegessem a határaimat, kihozzam magamból a legtöbbet és ez Siófokon sem lesz máshogy. Igazi csapatjátékosnak tartom magam, hiszek a kollektíva erejében. Bízom benne, hogy a bajnokság mellett a nemzetközi porondra is kiléphetünk, és versenyképesek leszünk minden sorozatban.”

A Siófok néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy többek között Maja Vojnovic szlovén kapus is távozik az idény végén. A 2022–2023-as évadban Rajcsics mellett Herczeg Lili és Csapó Kincső lesz bevethető a kapuban.

Dejana Milosavljevic is Siófokra tart (Fotó: AFP)
Dejana Milosavljevic is Siófokra tart (Fotó: AFP)

FRISSÍTÉS: A Siófok nem sokkal később Dejana Milosavljevic szerződtetését is bejelentette. A 27 éves horvát jobbátlövő a Podravka Koprivnicától érkezik.

„Dejana Milosavljevic volt az első számú célpontunk a belső posztok megerősítésére, így nagyon örülünk annak, hogy aláírt
– mondta Fodor János. Mindhárom belső poszton képes játszani, többek között ezért is volt fontos Uros Bregar számára, hogy megszerezzük őt.”

Milosavljevic 2020-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a horvát válogatottal.

„Mindig is szerettem volna kipróbálni magam külföldön, és ha figyelembe veszek olyan szempontokat, mint a lokalizáció és a bajnokság erőssége, akkor úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság a legideálisabb számomra – nyilatkozta Dejana Milosavljevic. Ez valami egészen más lesz, mint amit eddig megszoktam. Hétről hétre kőkemény mérkőzések, egy új liga, új nyelv és új csapattársak. Ez az, ami motivál. A célom, nem is lehet más, mint fejlődni és fejlődni minden egyes nap. Mindig is a kemény munkában hittem, ennek köszönhetem azt, amit eddig elértem. Több alkalommal is játszottam már a Siófok ellen, nem is olyan régen közös edzőtáboron vettünk részt a Balaton partján. Remek körülmények között lehet majd dolgozni, ez is fontos szempont volt. Régóta ismerem Uros Bregart és nagyon sokra tartom őt. Amikor felhívott, hogy szeretné, hogy a csapata része legyek, őszintén meglepődtem, de hamar sikerült meghoznom a döntést. Vele, a lányokkal és a stábbal szép dolgokra lehetünk képesek a magyar bajnokságban és remélhetőleg a nemzetközi kupában is.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik