Férfi kézi: sztáredzőt szerződtetett a norvég Kolstad

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 14:25
null
Christian Berge vezeti március 1-jétől a Kolstad-projektet (Fotó: AFP)
Március 1-jétől Christian Berge veszi át az épülő „szupercsapat”, a norvég férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Kolstad irányítását. A 48 éves szakember május 1-jéig még a norvég férfiválogatott kispadján is marad – írja a klub honlapja.


Mint ismert, a Kolstad számos norvég s más skandináv klasszisok igazolásával Európa egyik vezető klubjává lépne elő. Többek között megszerezték már Sander Sagosen és Göran Johannessen aláírását is.

Most a vezetőedzői posztra is nagy nevet találtak Christian Berge személyében, akit a norvég Tv2 szerint másfél millió norvég koronáért (52 millió forint) vásárolt ki a klub a norvég szövetségtől. A szakember 2024 nyaráig írt alá.

„Remek lehetőség ez, hogy részt vegyünk valami hihetetlenül izgalmas dolog felépítésében s fejlesztésében. Az csak extra motiváció, hogy ez szülővárosom, Trondheim egyik klubjában valósul meg” – mondta el Berge az aláírást követően.

Berge 2014 óta irányítja a norvég válogatottat, melynél még május 1-jéig marad. Az együttessel két világbajnoki ezüstérmet szerzett, valamint egy Eb-bronzot. Ezt megelőzően a jelenleg a norvég klubkézilabdát uraló Elverum trénere volt 2008 és 2014 között.

A Kolstad jelenleg az 5. helyen áll a norvég ligában.

Mint ismert, a nagy terveket szövögető klub korábban több klasszis érkezését jelentette be, a sztárjátékosok két ütemben érkeznek majd a csapathoz: a 2022–2023-as idény előtt csatlakozik a GOG norvég válogatott kapusa, Torbjörn Bergerud, a magdeburgi beálló Magnus Gullerud, a Göppingen irányítója, Janus Smárason és a Vive Kielce jobbszélsője, Sigvaldi Gudjónsson, valamint Vetle Aga Eck (Sävehof), aztán a 2023–2024-es kiírásban már a THW Kiel klasszisa, az átlövőként és irányítóként is bevethető Sander Sagosen, a Flensburg jobbátlövője, Magnus Röd és a szintén innen érkező irányító, Göran Johannessen is a norvég együttest erősíti majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik