Férfi kézilabda: Két hétig agglegényéletet éltem – Lékai

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 10:55
null
Lékai Máté hamarosan visszatérhet a pályára (Fotó: Török Attila)
Lékai Máté, a Telekom Veszprém csapatkapitánya kiszabadult a karanténból, ugyanakkor további nehézségek várnak rá – közölte az SzPress Hírszolgálat.

 

A 2019-es esztendő megpróbáltatásai után egy újabb kihívásokkal teli év van Lékai Máté mögött – előtt. A Telekom Veszprém csapatkapitánya elkapta a koronavírust, amely következtében be kellett zárkóznia, ráadásul a nyári újrakezdés után egy edzés közben az egyik fogát is elvesztette.

A karanténból kiszabadult 32 esztendős kézilabdázó hétfőn két hét után találkozhatott újra a szeretteivel, Ramónával, a feleségével és Noéval, a másfél éves kisfiával, most pedig egy negatív eredményű tesztre vár. Ha ez bekövetkezik, akkor tüzetes kardiológiai vizsgálat alá vetik, és csak utána dől el, mikor állhat újra edzésbe.

„Az a gyanúm, hogy október 17-én, a Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzésen talált meg a Covid–19, nemcsak engem, hanem három csapattársamat is. Soha nem fog kiderülni, hogy a hazaiak fertőztek meg minket, vagy mi őket, csak egy biztos, hogy a mérkőzés előtt egyik csapatnál sem akadtak koronavírusos-játékosra. Nekem az volt a szerencsém, hogy spanyol kapusunk, Rodrigo Corrales pozitív tesztje után sebtében riadóztatni tudtam Ramit, aki gyorsan összecsomagolt, és Noéval együtt átköltözött a szülei házába. Magamra maradtam, két hétig agglegényéletet éltem, de nem ez volt a baj, hanem az, hogy most teljes tétlenségre voltam kárhoztatva, még egy fekvőtámaszt sem volt tanácsos lenyomni” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Lékai Máté, aki nagyon büszke a csapatára, miután négy alapjátékosa nélkül is döntetlen eredményt tudott kicsikarni a német THW Kiel otthonában.

Az majdnem biztos, hogy orvosi tanácsra ki kell hagynia a dán Aalborg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, idegenben november 18-án, egy héttel később pedig a Veszprém Arénában.

„Egyre zavarosabb és kiszámíthatatlanabb ez az esztendő. Amikor egy csapat teljes létszámban készen állna a csatára, fertőzések miatt a másiknak be kell dobnia a törülközőt és halasztást kérnie, nem sokkal később a másik kerül hasonlóan kellemetlen helyzetbe. Ráadásul a hazai sportegészségügyi előírások nagyon szigorúak, amit most a saját bőrömön érzek. Nem titkolom, fogalmam sincs arról, hogy mi vár rám az esztendő utolsó hét hetében, csupán annak örvendezhetek, hogy a Covid-fertőzést enyhe fejfájással és néhány napos rossz közérzettel megúsztam. Hallok ennél sok rosszabbakat is, ezért is tanácsolom mindenkinek, hogy a védőmaszkot amikor csak lehet, viselje, vigyázzon magára, és mindazokra, akikkel találkozik” – mondta a magyar bajnok Telekom Veszprém csapatkapitánya, aki már nem állítja, hogy a 2019-esnél nem volt rosszabb évadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik