Harmadik meccsét is elvesztette a magyar válogatott Norvégiában

BÁLINT MÁTYÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)BÁLINT MÁTYÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2018.11.25. 15:56
null
Lukács Viktória nem talált be a dánoknak (Fotó: MKSZ)
A legfontosabb célt maradéktalanul sikerült teljesítenie a magyar női kézilabda-válogatottnak a Möbelringen-kupa felkészülési torna utolsó, Dánia elleni mérkőzésén: annyi egészséges játékossal fejezte be a 23–16-ra elvesztett összecsapást, amennyivel elkezdte. A kisebb sérülésessel bajlódó Kovács Anna és az egy nappal korábbi, a házigazda norvégok elleni összecsapáson a vállára eső, és azóta az Eb-keretből is kikerülő Klivinyi Kinga így sem játszhatott, valamint az energiatartalékai végére érő Kovacsics Anikót és Háfra Noémit is kímélte Kim Rasmussen kapitány.

NŐI KÉZILABDA
MÖBELRINGEN-KUPA, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 16–23
(8–10)
Oslo, Telenor Aréna, 3798 néző. V: Jörum, Kleven (norvégok)
DÁNIA:
REINHARDT – ÖSTERGAARD 4 (2), TRANBORG 3, K. Jörgensen 1, Bodholt 3, Hansen 1, Woller 3. Csere: Höjlund, Heindahl 1, Iversen, Pedersen 2, OFFENDAL 3 (3), Hylleberg 1, De la Cour 1. Szövetségi kapitány: Klavs Bruun Jörgensen
MAGYARORSZÁG: JANURIK – Lukács, Kiss N. 2, Pálos-Bognár 1, Tóvizi 2, Tóth G. 2 (1), Schatzl Nadine 1. Csere: KISS É. (kapus), PLANÉTA 5 (1), Szabó L. 1, Orbán Adrienn 1, Kazai 1
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–1. 16. p.: 4–4. 24. p.: 8–6. 28. p.: 9–8. 34. p.: 10–10. 42. p.: 15–12. 50. p.: 20–15. 56. p.: 21–15
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Klavs Bruun Jörgensen:
– Elégedett vagyok a győzelemmel, főleg azzal, hogy csak tizenhat gólt kaptunk. Egy kicsit jobban odafigyelve nyerhettünk volna még nagyobb különbséggel is.
Kim Rasmussen: – Sajnálom a szurkolókat, a sajtót, mindenkit, amiért ilyen lett ez a meccs – ha lett volna rá mód, jobb lett volna le sem játszani. De az Európa-bajnokságot kell szem előtt tartanom, óvnom kell a lányokat, ezért álltunk ki ilyen összeállításban, és ezért nem cseréltem be több játékost. Akik a pályán voltak, igazán igyekeztek, a védekezésünk és a kapusaink most is jók voltak. Ilyen körülmények között nem lehetett esélyünk a győzelemre, de az utolsó húsz perc hibái miatt akkor is dühös vagyok, ha teljesen érthető, hogy elfáradtunk.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
NORVÉGIA–FRANCIAORSZÁG 23–21 (14–9)

A torna végeredménye: 1. Norvégia 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Dánia 2, 4. Magyarország 0

ÖSSZEFOGLALÓ

A szövetségi kapitány ennek eredményeképp aztán egzotikus, az életben ki nem próbált összeállításokban küldte pályára a csapatát: hol egyszerre két égimeszelő balkezes átlövővel Planéta Szimonetta és Kiss Nikolett személyében, hol meg két beállóval, akik közül ráadásul az idősebbik, Szabó Laura alig öt napja múlt 21, Tóvizi Petra meg még csak 19 éves.

És mindezt tekintetbe véve kimondottan szépen helytállt a magyar csapat.

VÉLEMÉNY
PLANÉTA Szimonetta, a válogatott átlövője: „Mondhatom, nagyon elfáradtam, és csalódott is vagyok, hogy kikaptunk, de ameddig bírtuk erővel, nem játszottunk rosszul, csak utána rengeteg labdát eladtunk. Annak viszont örülök, hogy bent vagyok az All Star-csapatban, ez jó visszajelzés a számomra, én is úgy érzem, hogy egyre jobban kezdem megtalálni a helyem, tudok segíteni a csapatnak. Egyből fejest ugrottunk a mély vízbe ezen a tornán, hiszen öt közös edzés után már jöttek a norvégok, majd a franciák, de szerintem alakul a játékunk.”

A támadójátékon persze nyomot hagyott, hogy a belső posztokon leginkább kényszerűségből összerakott játékosoknak kellett volna csak rajztáblán látott figurákat hibátlanul megvalósítaniuk, úgyhogy az első félidőben csak nyolc gólig jutott a társaság, és azok is inkább esetleges megoldásokból, jó helyzetfelismerés vagy váratlan egyéni megoldások után születtek, mint szépen kiérlelt támadások végén, de legalább kiderült, hogy ha Planéta Szimonetta bátran megy fel lőni, akkor eredményes is, és Pálos-Bognár Barbara vagy Tóth Gabriella is képes meg-megvillanni.

Eközben a védekezésbe is csúsztak hibák, figyelmetlenségek, rossz váltások, de a kapuban az első félidőben 50 százalékos hatékonysággal védő Janurik Kinga bravúrjai viszonylag sikerrel kompenzálták/fedték el ezeket, így csak 10–8-as hátrányban voltak a mieink.

Sőt a második félidő elejére egyenlíteniük is sikerült, 12–12 után azonban kezdett kiütközni, hogy a dánok pihent játékosokat tudnak poszthelyesen pályára küldeni, a magyaroknál pedig újabb egzotikumként már a balszélső, Schatzl Nadine játszott átlövőt, győri ifista kora óta nagyjából először.

Törvényszerű módon egyre több hiba csúszott a támadójátékba, ettől elbizonytalanodott a csapat védekezésben is, így a szünet után beálló Kiss Éva bravúrjai ellenére a második félidő derekára már az addigi legnagyobb különbséggel, 16–12-re vezettek a dánok. Kim Rasmussen egy időkéréssel még pár percre gatyába rázta a mieinket, de aztán csakhamar véget ért a meccs – csak még a játékidő ketyegett.

Az utolsó szűk negyedórában az elfáradó magyar csapat erejéből már csak a fel-alá szaladgálásra futotta, egy Planéta-átlövésen meg Szabó Laura szemfüles üres kapus gólján kívül betalálnia sem sikerült, de Kim Rasmussennek értelemszerűen eszében sem volt cserélni: felesleges lett volna kockáztatni annak érdekében, hogy kicsit kozmetikázzon az eredményen.

A 23–16-os vereség nyilván nem kellemes, nem is mutat jól, és a második félidő nagy részében nem is játszott jól a felforgatott csapat, de ez nagyjából reális és várható volt.

A TORNA ALL STAR-CSAPATA
Kapus:
Amandine Leynaud (Franciaország)
Jobbszélső: Malin Aune (Norvégia)
Irányító, átlövők: Estelle Nze Minko (Franciaország), Linn Jörum Sulland (Norvégia), Planéta Szimonetta (Magyarország)
Beálló: Heidi Löke (Norvégia)
Balszélső: Siraba Dembélé (Franciaország)
Legértékesebb játékos (MVP): Silje Solberg (Norvégia)

PERCRŐL PERCRE

60. perc: Vége, a magyar csapat harmadik meccsén is vereséget szenvedett a Möbelringen-kupán.

60. perc: Lukács hozott össze még egy hetest a végére. Offendahl lő, Kiss kivédte!

60. perc: Kiss Nikolett is kapott egy két percet, kettős hátrányban fejezzük be a meccset.

60. perc: Dán időkérés.

59. perc: Reinhardt védi Kiss N. lövését, és ugyan visszaszerezzük a labdát, de Kiss megint ront.

59. perc: Labdaeladás nálunk, Tranborg emberrel tör be, és lő gólt, ráadásul Szabó kap is egy kétpercest, 16–23.

58. perc: Beállóból pattint fölé Nielsen.

57. perc: Újabb magyar hiba után Bodholt góljával ismét hat közte, 16–22.

56. perc: Kiss Éva védése! Hansen lövését hárította.

55. perc: Kapus nélkül támadnak a dánok, aztán egy blokkolt lövés nálunk is, Szabó és Kiss N. hozták össze. Hansen kapufája után Szabó a saját hetes vonaláról dobta be az üres kapuba, 16–21.

54. perc: Már le sem írom, hogy volt egy újabb rossz magyar átadás. A labdát legalább sikerült visszaszerezni... Tóth lövését blokkolták.

53. perc: Megint egy rossz passz. Tóth Gabriella. Pedersen megszerezte és bevágta a ziccert, 15–21. Nagyon elfáradtak a lányok.

52. perc: Tranborg forgatta meg a védelmet, és lőtt nagy gólt, de belépett, nincs gól.

51. perc: Ismét egy rossz magyar akció...

50. perc: Újabb rossz passz Tóthtól, Hyllenberg robogott megint ziccerbe, és most nem hibázott, öt közte, 15–20.

50. perc: Magyar időkérés.

50. perc: Tóthtól rossz bejátszás, utána viszont a hosszú indítást Hyllenberg a lécre pattintja.

49. perc: Bodholt a szélről, 15–19.

48. perc: Planétában azért még lehet bízni, újabb nagy gól a kilencesről, 15–18.

47. perc: Kazai a tőle két méterre lévő Szabóhoz passzolt a bal szélről, de ő ziccerben elejtette a labdát... De La Cour meg nem vacakolt, 14–18.

47. perc: Palnéta remek bejátszása után Tóvizi beállóból eredményes, de Pedersen gyorsan válaszol, 14–17.

46. perc: Hansen rossz passza után támadhatunk.

45. perc: Kiss Éva újabb védése után zúgó kapufa Pálos-Bognártól.

44. perc: Na végre, Kazai törte meg a magyar gólcsendet a bal szélről, 13–16!

44. perc: Magyar időkérés. Rasmussen a labdamozgatását kéri – igencsak hangsúlyosan.

43. perc: Nagyon megtorpant a magyar válogatott... De La Cour blokkolt lövése után Hansen találta meg beállóban Nielsent, 12–16.

42. perc: Kiss Éva marad a kapuban, Offendahl a kapufára dobja, de a kipattanó a kapus sarkáról begurul a kapuba. Óriási pech... 12–15.

42. perc: Újabb rossz magyar támadás után Tóth G. védekezett belül, hetes.

41. perc: Kiss Niki kiszorított helyzetből lőtt rosszul, Tranborg viszont nem hibázott a gyors leindítás végén, 12–14.

40. perc: Kiss Éva újabb ziccert véd, Hyllenberg rontott.

39. perc: Tóth és Kiss N. nem értették meg egymást, de Kiss Éva ziccert véd, így kijavítja az érdiek bakiját.

38. perc: Belülvédekezés nálunk, hetes a dánoknál. Offendahl, bevágja ezt is, 12–13.

37. perc: Hyllenberg a jobb szélről csúnyán mellé húzza, támadhatunk. Kiss N. remek átlövése után egál megint, 12–12.

36. perc: Kiegészültünk.

36. perc: Két beállós játékkal a dánok, egyikük, Heindahl kap végül labdát, be is lövi, 11–12.

35. perc: Kapus nélkül támadunk mi is, Planéta három sáncoló védő fölött lövi a negyedik gólját, 11–11.

35. perc: Offendahl nem vacakol, bevágja, 10–11.

34. perc: Kiss harmadik védése után Planéta bejátszása nem jó Tóvizinek, a gyors indítás végén pedig Hansen lő kapufát. A bírók azonban közbefújnak, hetes és két perc. Pálos-Bognár megy ki.

33. perc: Tóvizi jól mutatja magát beállóban, meg is kapta a labdát, és egyenlít, 10–10!

32. perc: Üres kapuval támadnak a dánok. Kiss védése után egy rossz lövés üres kapura.

32. perc: Tóth Gabi belőtte, 9–10!

31. perc: Tranborg 28 másodperc alatt begyűjtött egy két percet. Pedersen belülvédekezése miatt hetest kapunk.

31. perc: Folytatjuk! Magyar támadással indul a második félidő. Kazai Anita a pályán a mieinknél, a kapuban pedig Kiss Éva.

30. perc: Időn túli magyar szabaddobással ér véget az első játékrész, Planéta. Bele a blokkba. Kétgólos dán előnnyel zárul a félidő.

30. perc: Még egy dán hetes. Hansen szaladt neki Orbán kinyújtott karjának. Kiss Éva kivédi!

30. perc: Kim Rasmussen nyugodtabb játékot kér a lányoktól. Jogosan, sok az elszórt labda.

29. perc: Újabb magyar hiba támadásban. Dán időkérés.

28. perc: Höjlund harcolt ki hetest, most Janurik marad a kapuban, de Östergaard ezt is belövi, 8–10!

28. perc: Némi labdajáratás után Planéta a kilencesről lő nagy gólt, ez az! 8–9!

27. perc: Szabó esik rosszul, ápolni kell, a derekát fájlalja. Janurik védi Hansen lövését, lejárt az emberelőnyünk. Ennek örömére majdnem eladjuk a labdát...

26. perc: Orbán szemfüles! Janurik védése után Tóth Gabriella saját térfélről lőtt az üres kapura, Hansen ezt ugyan menteni tudta, de Orbán lecsapott a röviden kipasszolt labdára és bedobta, 7–9!

25. perc: Előnybe kerülünk, Heindahl tépte meg Pálos-Bognár mezét, két perc. Orbán a jobb szélről Reinhardtba lő...

25. perc: Tóth Gabriella blokkolt lövése után Woller a szélről ismét eredményes egy lefordulás után, 6–9.

24. perc: Magyar időkérés. Zsinórban hármat dobtak a dánok.

24. perc: Passzívat jeleznek a dánoknál, a labda lekerül Wollerhez, aki a szélről beejti, 6–8.

23. perc: Kiss Nikolett lövését védte Reinhardt.

22. perc: Kiss ejtette el a labdát, a támadás végén Tranborg zúdított óriási gólt Janurik kapujába, 6–7.

22. perc: Janurik védi Höjlund lövését, de hetest adnak a norvég bírók. Kiss Éva és Östergaard. Nincs védés, 6–6.

21. perc: Passzívat jeleznek a bírók nálunk, Kiss N. lövése nem jó.

20. perc: Egy rontott támadás itt, egy ott.

19. perc: Vezetünk! Kiss Nikolett előtt nyílt szét a dán fal, egy pattintott lövéssel meg is szerzi a vezetést, 6–5!

18. perc: Janurik! Nagy védés egy betörés után. Aztán az érdi kapus Jörgensen ziccerét is hárítja!

17. perc: Ők mozdulnak el a holtpontról, Woller cunderezett balról, Planéta váratlan átlövésgóllal egyenlít, 5–5!

17. perc: Tranborg nagy lövését védte Janurik. Két beállóval támadunk, de eladjuk.

16. perc: Letelt az emberelőnyünk, amikor Schatzl a bal szélről éles szögből lőtt, a kapus védett...

15. perc: Ellépték a dánok a támadást, a vezetésért mehetünk, de Lukács lövését a jobb szélről védte Reinhardt.

14. perc: Planéta bevágta, egyenlő, 4–4!

14. perc: Itt az első két perc Hansen kapja, ellökte Pálos-Bognárt. Hetes is!

14. perc: Nálunk Schatzl most felfelé kanyarodva balról javít, 3–4!

13. perc: Tóth le a szélre, Schatzl balról lő, kapufa. Dán ziccer, de belépett a beálló.

12. perc: Egy újabb eladott labda nálunk, Hansen meg szép csel után újabb gólt lő, 2–4.

11. perc: Hansen labdaeladása után támadhatunk, de Tóth most elszórja. Kár.

10. perc: Tóvízit állította meg Nielsen szabálytalanul, sárga lap ez is. Tóth Gabi szép betörésből szépít, 2–3!

9. perc: Pech Pálos-Bognár lövése a sánc és Reinhardt kapus érintésével a kapufára csorog, az ellentámadásból pedig Jörgensen megszerzi első gólját, 1–3.

8. perc: Újabb rossz magyar akció után Östergaard a szélről megszerzi a második dán gólt, 1–2.

6. perc: Wöller is a kapufát találja el, aztán Tóvizi kapott megint bejátszást, de elcsenték tőle – igaz szabálytalanul. Végül szabályosan is megszerzik a labdát, a gyors támadás végén pedig Janurik védi Jörgensen ziccerét!

5. perc: Újabb rossz magyar támadás végén megint Jörgensen lő zúgó kapufát, de a kipattanó az övék.

4. perc: Tóvízi kapott egy rossz bejátszást, Östergaard gyorsan egyenlített, 1–1.

3. perc: Planéta is besárgult, jól működik a magyar védekezés egyelőre, Jörgensen is a kapufát találja telibe.

2. perc: Hansen kapott egy sárgát is, majd Pálos-Bognár lövésével megszereztük a vezetést, 1–0!

1. perc: A dánok kezdték a mérkőzést, nálunk Janurik a kapuban és rögtön a kapufára tolja Hansen lövését!

Köszöntjük Olvasóinkat!

ÉRDEKESSÉGEK

A magyar válogatott két vereség után a dánok ellen zárja a Möbelringen-kupát. Kim Rasmussen csapata előbb a norvégoktól szenvedett 25–19-es vereséget, majd a franciáktól kapott ki egy góllal, 19–18-ra.

Kim Rasmussen gonjai tovább sokasodtak, hiszen ma délelőtt kiderült, Klivinyi Kinga korábban sérült válla érzékennyé vált, ezért nem utazik el az Eb-re a Ferencváros átlövője. Kedden csatlakozik a kerethez a GVM Europe-Vác junior világbajnok játékosa, Lakatos Rita, valamint a Dunaújvárosi KKA irányítója, Szalai Babett.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (DVSC Schaeffler), Kovács Anna (DVSC), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálos-Bognár Barbara (Moyra Budaörs), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók:
Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövő: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Beáta
Kapusedző: Bakos István

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2018. NOVEMBER 29.–DECEMBER 16., FRANCIAORSZÁG

CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Nantes):
Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország
B-csoport (Nancy): Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia
C-csoport (Montbéliard): MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Hollandia, Horvátország
D-csoport (Brest): Norvégia, Románia, Németország, Csehország
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
December 1., 15.00:
Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)
December 3., 18.00: Horvátország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
December 5., 21.00: Magyarország–Spanyolország (Tv: M4 Sport)

A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon (Nancy): december 7., 9., 11., 12.
Elődöntő, az 5. helyért (Párizs): december 14.
Döntő, a 3. helyért (Párizs): december 16.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik