Férfi kézi: új versenyt indít az EHF, topmeccsek jönnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 16:19
Az Európai Kézilabda-szövetség EHF Euro-kupa néven új versenysorozatot indít, melyben a 2020-as férfi Európa-bajnokság három rendezője (Svédország, Ausztria és Norvégia), valamint a címvédő Spanyolország vesz részt. Mivel a négy válogatott automatikus indulási joggal rendelkezik a két év múlva sorra kerülő kontinensviadalon, az EHF új sorozata révén éles meccsekkel tudnak készülni az Eb-re.

Mint ismert, a 2020-as Eb-n első alkalommal már 24 válogatott fog szerepelni, ráadásul a tornának három ország, Svédország, Ausztria és Norvégia ad otthont. Az említetteken kívül a címvédő spanyoloknak sem kell selejtezőt játszaniuk, így viszont nehezen tudnának megfelelően felkészülni. A négy csapatnak az európai szövetség ezért EHF Euro-kupa néven új sorozatot indít, melyben minden együttes megmérkőzik mindenkivel, egyszer hazai, egyszer pedig idegen környezetben.

Október végén lesznek az első meccsek, méghozzá az Eb-selejtezőkkel azonos időben. Az első körben norvég–osztrák és svéd–spanyol találkozókra kerül sor. A svédek a 13 ezer fős Malmö Arénában tartják meg az első összecsapásukat, abban a csarnokban, ahol csoportkörös és középdöntős mérkőzéseket játszanak majd a 2020-as Eb-n.

Az osztrákok első hazai fellépése, melyet október 27-én vagy 28-án rendeznek a svédek ellen, a 3 ezer fős Sportpark Graz hivatalos megnyitója lesz.


A selejtező sorsolására csütörtökön 19 órás kezdettel kerül sor Trondheimben, a magyar csapat az első kalapból várja az ellenfeleit.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2020. január 10–26., Ausztria, Norvégia, Svédország)
KIEMELÉS A SORSOLÁSRA
1. kalap:
Franciaország, Horvátország, Németország, Dánia, Szlovénia, Fehéroroszország, Magyarország, Macedónia
2. kalap:Oroszország, Csehország, Lengyelország, Izland, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Portugália(utóbbi három csapat között az EHF rangsora szerint pontazonosság alakult ki, ezért hármuk közül egyet a 3. kalapba sorolnak)
3. kalap:Lettország, Litvánia, Svájc, Szlovákia, Ukrajna, Izrael, Törökország
4. kalap:Finnország, Belgium, Észtország, Görögország, Olaszország, Koszovó, Feröer

Az Európa-bajnokság biztos résztvevői:Ausztria, Norvégia, Svédország (rendezők), Spanyolország (címvédő)

A selejtezők időpontjai
1. forduló:2018. október 24. vagy 25. (hazai mérkőzés)
2. forduló:2018. október 27. vagy 28. (idegenbeli mérkőzés)
3. forduló:2019. április 10. vagy 11. (idegenbeli mérkőzés)
4. forduló:2019. április 13. vagy 14. (hazai mérkőzés)
5. forduló:2019. június 12. vagy 13. (idegenbeli mérkőzés)
6. forduló:2019. június 15. vagy 16. (hazai mérkőzés)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik