Női kézi: „Nem köptem, nem ütöttem” – a váci edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.09. 16:32
Szilágyi Zoltánt, a Váci női kézilabdacsapatának edzőjét találtuk már jobb hangulatban is. Lehetsz te szimpatikus edzője egy szimpatikus csapatnak, amint hőbörögsz a játékvezetőnek, zsűrielnöknek, szurkolónak, és további bűneidről is szó esik az interneten a köpéstől az ütésig, oda a szimpátia, és nem minden ok nélkül.

Mint beszámoltunk róla, nem múlt el atrocitás nélkül az Érd–Vác női kézilabda Magyar Kupa-mérkőzés. Az érdiek 26–25-ös győzelmével véget érő találkozó után Szilágyi Zoltán, a váciak edzője előbb a játékvezetőknél és a zsűriasztalnál reklamált hevesen, majd egy hazai nézővel és a rendezőkkel került összetűzésbe. Mint beszámoltunk róla, nem múlt el atrocitás nélkül az Érd–Vác női kézilabda Magyar Kupa-mérkőzés. Az érdiek 26–25-ös győzelmével véget érő találkozó után Szilágyi Zoltán, a váciak edzője előbb a játékvezetőknél és a zsűriasztalnál reklamált hevesen, majd egy hazai nézővel és a rendezőkkel került összetűzésbe.

„Nem vagyok büszke az esetre... Hibáztam, nem lett volna szabad így elveszítenem a fejem – mondta egy nyugtalan éjszakával a történtek után Szilágyi Zoltán a Nemzeti Sportnak. – Elragadott a hév, mert már sokadszor kapunk ki egy-két góllal a mostanihoz hasonló körülmények között, és most elszakadt a cérna. De a bírók esetleges tévedései sem jelentenek mentséget arra, ahogy viselkedtem, és ennek vállalom minden következményét. Ugyanakkor viszont nem ütöttem meg, nem köptem le senkit, és nem is fenyegettem vagy szidalmaztam senkit, a mérkőzés jegyzőkönyvébe sem került be ilyesmi."

„Az tény, hogy nagyon hevesen reklamáltam a bíróknál és a zsűriasztalnál is, és a biztonságiak már ekkor is odajöttek, majd leültem a kispadra. Az érdi szurkolók durván szidtak a hátam mögött, és amikor a köpés jellegzetes hangját is hallottam, felugrottam és rácsaptam az egyik drukker kezében lévő papírtapsolóra. Ekkor jöttek ismét a biztonságiak, és hiába ültem vissza, felrángattak, megpróbáltak elgáncsolni, és kicibáltak az öltözőfolyosóra. Ez pedig, azt gondolom, rendezői oldalról mindenképpen túlzás volt, még fontolgatom, hogy magánúton is jogi elégtételt kérek."

A váciak jelentették az esetet a Magyar Kézilabda-szövetségnek.

„A szövetség természetesen értesült az esetről, már csütörtök reggel megérkezett hozzánk a váciak beadványa – mondta Novák András, az MKSZ főtitkára. – A lehető legalaposabban ki fogjuk vizsgálni az esetet, és ha addig sikerül minden bizonyítékot begyűjtenünk, a fegyelmi bizottság már a következő, keddi ülésén megtárgyalja."

Az érdieket is szerettük volna megkérdezni az esetről, ők azonban nem kívántak nyilatkozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik