Női kézi: mindenki csupa mosoly volt a magyar válogatott edzésén

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 21:24
Telkiben találkozott a magyar női kézilabda-válogatott kerete a szokásos összetartás keretén belül. Az edzés során előkerült a teremfutball-labda is, a játékosok és vezetők rendkívül jó hangulatú eseményen vettek részt a képek tanúsága szerint.
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)

 

A női válogatott egynapos összetartásán a védekezésre fektette a hangsúlyt Kim Rasmussen kapitány.

„Ezek puhák" – jegyzi meg Rasmussen.

Persze nem a játékosaira érti... A két teremfocilabda eresztett le egy hónap alatt a szövetségi raktárban, amíg a magyar női kézilabda-válogatott játékosai nem találkoztak. Maguk a lányok a legkevésbé sem eresztettek le: négy-öt bajnoki és kupameccs, Bajnokok Ligája-csaták (merthogy a januári összetartással ellentétben most a győriek és a ferencvárosiak is itt vannak), közben ez a két edzés Telkiben félig felüdülést jelentő változatosság, félig meg egy elveszített pihenőnap.

De nem panaszkodik senki, elvégre ha volt tanulsága a tavaly decemberi világbajnokságnak, az az, hogy minden nap, minden edzés fontos, mert van mit begyakorolni az év végi, már a 2020-as tokiói kvalifikáció szempontjából is fontos Eb-ig. Úgyhogy a szövetségi kapitány ebből az egy napból is próbálja kihozni a maximumot: főleg védekezésben rendezgeti a játékosait olyan aprólékossággal

Ennek megfelelően most itt van mindenki, aki mozdítható, leszámítva a hétvégén belázasodó Bódi Bernadettet. Akad sérülésből hosszú idő után visszatérő játékos, mint Tomori Zsuzsanna, Hornyák Dóra vagy Erdősi Ildikó, találni kicsit elfelejtett, de újra felfedezett kapus, Kiss Éva, na meg itt a Klujber Katrin, Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Márton Gréta tinédzserkommandó is.

Utóbbi, az FTC 18 éves balszélsője most először kerettag, és ennek megfelelően az eleve egyedülálló szerénységére még rá tud tenni egy lapáttal, legalábbis az oldalvonalon kívül. Mert bár a pályán is olyan bocsánatkérő arccal álldogál a sarokban, mint aki a tanári ajtajában várja az osztályfőnököt, hogy megkapja a fejmosást, amiért a szünetben már megint a folyosón szaladgált, valójában minden idegszálával feszülten figyel, és félelmetes gyorsasággal robban rá az érkező labdára, noha aztán a helyzeteket még nem mindig lövi be.

„Izgultam egy kicsit – mondja később, és kicsit még aközben is izgul, hogy azt mondja, hogy izgul. – El is fáradtam, mert otthon, a Fradiban nem szoktunk két órát edzeni, és végig nagyon kellett koncentrálnom, hiszen nekem minden új. De nagyon örülök, hogy itt lehetek.”

És örül Tomori Zsuzsanna is, aki talán most először teljesen egészséges egy válogatott összetartáson, és kétszer kopogja le az állán a fenti mondatot. De szükség is van rá, hiszen Kim Rasmussen a győri átlövőt szemelte ki a Görbicz Anita és Szucsánszki Zita utáni korszak vezéregyéniségéül, ő pedig a maga módján állja is a feladatot. Nem az a hangos típus (amikor hanyagul a hálóba passzol a bemelegítő focinál, akkor is csak egykedvűen sarkon fordul, és a kilencméteres kapufás átlövésgólját is sztoikusan veszi tudomásul), de valahogy mégis a középpontban van támadásban is, védekezésben is; a legjobb napjait idézően alakítja-irányítja a játékot a mozgásával, helyezkedésével. Csak teszi a dolgát, végre fájdalom és óvatoskodás nélkül, és most erre van leginkább szüksége. A válogatottnak meg őrá.

Mire vége az edzésnek, Tomori is jól elfárad, és a kis rasmusseni fejtágítás után a többiek is lassan ballagnak be az öltözőbe. Még délután is vár rájuk egy edzés, és azt is bírni kell – nem lehet puhának lenni.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE (2018. február 12., Telki)
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányító: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: EL-GAUI Aszma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (Érd), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:
Kim RASMUSSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik