Női kézi: Katrine Lunde visszavágyik a Bajnokok Ligájába

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 12:10
null
Lunde kupasikerre vezetheti a rosztoviakat (Fotó: rostovhandball.ru)
Az idegenbeli háromgólos győzelem után szombaton abszolút esélyesként lép pályára a Rosztov-Don női kézilabdacsapata az SG BBM Bietigheim elleni EHF-kupa-döntő visszavágóján. Az orosz klub története legnagyobb sikerének küszöbén áll, Katrine Lunde pedig talán pályafutása utolsó kupagyőzelmét ünnepelheti.

 

A rosztovi kézilabdacsapat óriási meglepetést okozott azzal, hogy a Bajnokok Ligája csoportköréből egy győzelemmel és öt vereséggel simán kiesett. Ezek után az EHF-kupában nem akadt ellenfele, könnyedén jutott el a döntőig, ahol a Bietigheim ellen 28–25-re nyert az első, Ludwigsburgban rendezett mérkőzésen.

„Azt hiszem, kimondhatjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, bár az tény, hogy nem játszottunk jól az első meccsen, főleg annak első félidejében. Biztos vagyok benne, hogy otthon jobbak leszünk. A kupagyőzelem sokat jelentene számunkra, hiszen a klub történetének első európai sikere lenne” – nyilatkozta Lunde az Európai Kézilabda-szövetség oldalán.

A 37 éves világklasszis kapus korábban négyszer nyert BL-t (kétszer a Viborggal, kétszer a Győrrel), s elképzelhető, hogy a mostani az utolsó esélye a nemzetközi kupadiadalra. A nyáron hazaigazol Kristiansandba, ahol egykor elkezdett kézilabdázni, és ahol jelenleg másodedzőként az ikertestvére, Kristine is dolgozik.

„Nem gondolkodtam még azon, hogy ez lenne az utolsó esélyem. A döntésemben az is szerepet játszott, hogy a családom Kristiansandban él, de tudom, hogy a Vipers erős csapat, és jövőre még jobb lesz. Remélem, indulhat a Bajnokok Ligájában és védhetek ott, majd meglátjuk, mire leszünk képesek.”

A norvég bajnokság rájátszásának idei döntőjét a Vipers és a Larvik vívja, az első mérkőzésre május 18-án Kristiansandban kerül sor, a visszavágót három nappal később játsszák

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik