Női kézi BL: ha a podgoricaiak így lőnek holnap is, nem lesz baj

Vágólapra másolva!
2017.05.05. 17:40
null
Katarina Bulatovics és Eduarda Amorim üdvözli egymást a két edzés között
A Népfürdő utcai Elektromos-sportcsarnokban megtartotta utolsó edzését a hétvégi, budapesti női kézilabda Bajnokok Ligája final four előtt a Győri Audi ETO KC, illetve elődöntőbeli ellenfele a Buducsnoszt Podgorica is.

 

A győriek közvetlenül a holnapi rivális, a Buducsnoszt Podgorica után kaptak edzéslehetőséget: a tréningek sorát a montenegrói bajnok kezdte, és mindegyik együttesnek egy óra állt rendelkezésre.

Bár hivatalosan csak az edzések első negyedórája volt nyilvános, a Buducsnoszt tréningjének utolsó negyedére is simán be lehetett „lógni”, ahogy meg is tették néhányan. Persze nagy titkok nem derültek ki a gyakorlásból, a montenegróiak a lerohanások és a ziccerlövések hatékony befejezését próbálgatták. Oké, az azért meglepő volt, hogy miközben a szélsők egyáltalán nem mutattak nagy lövőformát – tényleg csak elvétve talált utat a kapuba a labda –, a rendesen amúgy beállóként ismert Dragana Cvijics balról beugorva olyan gólt ejtett, amely után több elismerő pacsit is begyűjthetett a társaktól. Dragan Adzsics a végén még gyakoroltatta néhány kulcsjátékosával a heteseket is, ám magyar szemszögből látva ezeket a lövéseket is csak hasonlókat kívánhatunk számukra a meccsnapra.

Aztán lassan beszivárogtak a parkettára a győriek. Adzsics és Ambros Martín kerülték egymást, Katarina Bulatovics és az ETO másodedzője, Danyi Gábor ugyanakkor több mondatot is váltott, és a Kacát több korábbi győri ismerős is szívélyesen üdvözölt.

A győri edzés negyedórájából gyakorlatilag semmit sem tudhattunk meg. Martín – akárcsak egy éve ilyenkor – kért az edzésre két férfi ifjúsági játékost, a győriek edzéskerete velük lett teljes. Ezen felül még azt szűrhettük le, hogy ránézésre minden kisalföldi játékos teljesen egészséges. Ahogy azonban az izgalmasabb gyakorlatok következtek, lejárt a sajtó rendelkezésére álló időkeret, a folytatáshoz ifjúsági játékos apai minőségével vagy rendőri jelvénnyel kellett volna rendelkeznünk.

A győriek amúgy már az elmúlt hétvégi, Érd elleni rangadó megnyerése óta csak és kizárólag a final fourra készülnek, hétfő óta heti két edzéssel zajlott a taktikai finomhangolás. A csütörtök este ugyanakkor a kikapcsolódás jegyében telt: azt követően, hogy begördült az elmúlt időszakban új „festést” kapó győri busz az Aquincum Hotel parkolójába, a lányok közösen tekintették meg a hétvégi helyszínen, a Papp László Sportarénában 25–25-ös döntetlennel zárult Magyarország–Dánia Európa-bajnoki selejtezőt. A hotelba visszatérve rövid ünneplésre is szakított időt a szakmai stáb: a 29. születésnapját ünneplő holland irányítót, Nycke Grootot köszöntötték egy kis meglepetéssel.

Pénteken már szigorú előírások szerint zajlott a zöld-fehérek programja, hiszen kora délután – a Magyar Kézilabdázás Napja programjainak keretében – néhány játékosnak a Hősök terén volt jelenése, ahol rajongóikkal találkoztak, osztottak autogramot.

A többiek 13.30-tól fél órán át az Aquincum Hotelben állták a sajtó képviselőinek rohamát, miközben kiderült az is, hogy a csapatából négy játékost – Kari Aalvik Grimsbö (kapus), Nora Mörk (jobbátlövő), Nycke Groot (irányító) és Eduarda Amorim (védő) – és Ambros Martín edzőt is beszavazták a szezon álomcsapatába.

Az elmúlt öt Bajnokok Ligája-évadban együttesen négy trófeát begyűjtő Podgorica (2012-ben és 2015-ben győztes) és Győri ETO (2013, 2014) elődöntője 15.15 órakor kezdődik szombaton. Egy éve a BL ugyanezen szakaszéban a Martín-csapat 21–20-ra legyőzte riválisát. A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint immár biztos, hogy mindkét nap teltház várja a csapatokat, ugyanis péntekre minden jegy elkelt, online és a helyszínen sem lehet további belépőkhöz jutni.

FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ-SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 7.
Vezeti:Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok)17.45(Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 7.
V:Ana Vranes, Marlis Wenninger (osztrákok)15.15(Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 6.
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (magyar)
V:Cristina Nastase, Simona Stancu (románok)
Örökmérleg (az EHF statisztikái szerint):3–4–9 (376–408)
15.15(Tv: Sport1)
CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)
V:Viktorija Alpaidze, Tatjana Berezkina (oroszok)
Örökmérleg (az EHF statisztikái szerint):1–0–2 (73–73)
17.45(Tv: Sport1)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik