Női kézi: nem tudnak magyar játékost hozni a Lokihoz; öt hosszabbítás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 18:46
Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hiába kerestek meg több magyar válogatott játékost is, egyikükkel sem tudtak megállapodni. Ezzel együtt jó hír lehet a Loki szurkolóinak, hogy öten is meghosszabbították szerződésüket a klubbal.

„Évek óta dilemma, hogy külföldi játékos vagy magyar játékos, de nem tudok magyar játékost hozni ebbe a csapatba, ha megfeszülök, akkor sem – jelentette ki Ábrók Zsolt a dehir.hu-nak adott interjúban. – Idén is 14 válogatott vagy válogatott szintű játékossal beszéltünk, de egy sem jön. Kényelmesek, elvannak ott, ahol vannak, a komfortzónájukból nem mozdulnak ki, megvan mindenük, s nem keresik a kihívásokat. Itt küzdeni kell, versenyezni kell. A külföldiek ugyanakkor szeretik a magyar bajnokságot, hisz erős és pénz is van benne, így jönnek, sőt, harcolnak a helyekért."„Évek óta dilemma, hogy külföldi játékos vagy magyar játékos, de nem tudok magyar játékost hozni ebbe a csapatba, ha megfeszülök, akkor sem – jelentette ki Ábrók Zsolt a dehir.hu-nak adott interjúban. – Idén is 14 válogatott vagy válogatott szintű játékossal beszéltünk, de egy sem jön. Kényelmesek, elvannak ott, ahol vannak, a komfortzónájukból nem mozdulnak ki, megvan mindenük, s nem keresik a kihívásokat. Itt küzdeni kell, versenyezni kell. A külföldiek ugyanakkor szeretik a magyar bajnokságot, hisz erős és pénz is van benne, így jönnek, sőt, harcolnak a helyekért."

„Én nagyon szeretném, hogy egyre több magyar játékosunk legyen, de sajnos azt is el kell fogadni, hogy jelen pillanatban ott tartunk, hogy öt külföldi nélkül egyszerűen nem tudunk kiállni úgy, hogy tartsam az eredményt és a másik oldalon itt tartsam a fiatalokat. Ha ugyanis nincs eredményes felnőttcsapatom, a fiatal is elmegy, s nem tudom beépíteni a nagy csapatba. Így jövőre is valószínűleg ez lesz, hogy lesz öt külföldi játékosunk, meg lesz a keretben 6-8 U19-es játékosunk, s reméljük, hogy a minőségi külföldi játékosok mögött felnőnek."

A csapatépítésben fontos lépcső lehet, hogy a lejáró szerződésű kézilabdázók közül öten meghosszabbították a megállapodásukat a DVSC-vel, így Horváth-Pásztor Bettina, Katarina Jezsikava, Anna Punyko, Sirián Szederke és Varsányi Nóra a következő szezonban is a Lokiban játszik. Lajtos Nórának, Csáki Viktóriának és Kelemen Évának még jövőre is érvényes szerződése van, így természetesen ők is maradnak a klubnál.

Az már korábban biztossá vált, hogy Jelena Deszpotovics a Krim Ljubljanában folytatja pályafutását, míg Marija Garbuz és Marincsák Nikolett a Kisvárdát választotta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik