Női kézi: Elek Gábor tavasszal ezen a szinten folytatná

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.02. 16:02
null
Szucsánszki Zita (8) és Bíró Blanka (16) is jól teljesített a Győr ellen (Fotó: Földi Imre)
A női kézilabda NB I 15. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria hazai pályán 28–28-as döntetlent játszott a Győri Audi ETO KC-val. A rendkívül fordulatos mérkőzést a két edző, Elek Gábor és Ambros Martín, valamint a zöld-fehérek játékosa, Szekeres Klára értékelte.

 

„Nagyon örülünk az egy pontnak, ezzel nagyon sokat léptünk előre, a bajnokság hátralévő részében a saját kezünkben van a sorsunk. Nekem azért van egy kis hiányérzetem, mert szerintem meg tudtuk volna nyerni a meccset. Emiatt kicsit felemás érzések is vannak bennem” – mondta Szekeres Klára a M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

„Jó lenne, ha a lerohanás gólokat és a technikai hibákat elkerülnénk, amik a tegnapi mérkőzésen is előfordultak. Arra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy fizikailag jó állapotban maradjunk, mert mentálisan szerintem nincsen probléma.”

A Szekeres Klárával készült teljes interjút ide kattintva nézhetik meg.

„Az első félidőben volt egy nagyon gyenge öt-nyolc percünk, amikor viszonylag szoros eredményről elhúzott négy góllal az ETO, a játékrész végére az ő hibáiknak köszönhetően tudtunk visszakapaszkodni – idézi Elek Gábor értékelését a fradi.hu. – A fordulás után jól kezdtünk, csak kihagytuk a helyzeteket, és a vendégek átrohantak rajtunk. Akkor fordult meg újra a mérkőzés, amikor elkezdtük belőni a helyzeteinket.”

„Felvállaltuk a pofonokat, nagyon harcos, kemény meccs volt, de végig hittünk magunkban. A világ egyik legjobb csapata ellen értünk el döntetlent, pedig sokáig a győriek kezében volt meccs, csak Bíró Blanka fantasztikus teljesítménye és a nyolcperces győri gólcsend hozott vissza bennünket.”

„Szeretném kiemelni, hogy mennyire csapatként működtünk ma is. Amikor bajban voltunk, akkor is egységesek maradtunk, erre a legjobb példa, ahogy a kispad viselkedett minden sikeres támadás befejezés, vagy jó védekezés után. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert emberfelettit küzdött, annak külön örülök, hogy ilyen jól bírtuk a végjátékot. Szeretnénk ezen a szinten folytatni a tavaszunkat, és akkor talán még találkozhatunk néhányszor a Győrrel…” – zárta mondandóját az FTC edzője.

„Először is gratulálni szeretnék a Fradinak a mai meccsért és a szezonjáért is, nincs a csapat könnyű helyzetben, mert hétről hétre a Bajnokok Ligájában is helyt kell állna – mondta Ambros Martín, a győriek edzője. – Szóval, látva a Fradi formáját az elmúlt hetekben, elégedettnek kell lennem a döntetlennel, még akkor is, ha győzelemre készültünk, és gyakorlatilag az egész mérkőzést végig vezettük.”

„Megvoltak a tiszta lehetőségeink a döntő periódusban, nem egy és nem is kettő, de a második félidőben sokat hibáztunk, és ezeket a hibáinkat kőkeményen megbüntette az ellenfél. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hozzáállásával, de be kell látni, nem egyszerű legyőzni a Ferencvárost.”

K&H NŐI KÉZILABDALIGA
15. FORDULÓ
FTC-RAIL-CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 28–28 (13–14)
Budapest, Elek Gyula Aréna, 1400
néző.Vezette:Kékes Cs., Kékes P.
FTC:BÍRÓ – Lukács V. 1, Kovacsics 3, SNELDER 4, ZÁCSIK 4, Szucsánszki 3, SCHATZL 10 (3).Csere:Szikora (kapus), Szekeres, Mészáros R., Pena 2, Faluvégi, Jovanovics 1, Hornyák D.Edző:Elek Gábor
GYŐR:Grimsbö – Bódi 2, N. MÖRK 8 (2), BROCH 7, AMORIM 5, GROOT 4, Görbicz.Csere:Kiss É. (kapus), Tomori 2, el-Gaui, Hársfalvi, Puhalák, Knedlíková.Edző:Ambros Martín
Az eredmény alakulása.9. perc: 1–2. 15. p.: 5–6. 22. p.: 8–12. 25. p.: 10–14. 34. p.: 13–17. 44. p.: 20–23. 53. p.: 26–25
Kiállítások:8, ill. 8 perc
Hétméteresek:4/3, ill. 3/2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik