Rasmussen vágya teljesült, Montenegróval egy Eb-csoportban a mieink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.10. 12:56
null
A magyar válogatott Montenegróval, Dániával és Csehországgal került egy csoportba (Fotó: Reviczky Zsolt)
A magyar női kézilabda-válogatott Montenegróval, Dániával és Csehországgal találkozik a svédországi Európa-bajnokság csoportkörében – derült ki a pénteki sorsoláson.

 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (Svédország, december 4–18.)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (STOCKHOLM)

1. Svédország
2. Szerbia
3. Spanyolország
4. Szlovénia

B-CSOPORT (KRISTIANSTAD)
1. Hollandia
2. Franciaország
3. Németország
4. Lengyelország

C-CSOPORT (MALMÖ)
1. Montenegró
2. MAGYARORSZÁG
3. Dánia
4. Csehország

D-CSOPORT (HELSINGBORG)
1. Norvégia
2. Oroszország
3. Románia
4. Horvátország

A 16 résztvevőt négy kalapba osztották be, a magyar válogatott a másodikban szerepelt, így az biztos volt. hogy nem kerülhet össze a franciákkal, az oroszokkal és a szerbekkel.

A szervezők előre meghatározták, hogy a házigazda svédek a stockholmi A-csoportban, a lengyelek a kristianstadi B-csoportban, a dánok a malmői C-csoportban, a norvégok a helsingborgi D-csoportban játsszák meccseiket. A sorsolást ennek figyelembevételével bonyolították le.

Elsőként a maradék két első kalapost húzták ki, Montenegró a dánok csoportjába került, Hollandia a lengyelek mellé.

A negyedik kalapból a csehek a montenegrói csoportba kerültek, a horvátok a norvégokhoz, a szlovénok a svédekhez. A harmadikból a németek a hollandokhoz, a spanyolok a svédekhez, a románok a norvégokhoz.

A második kalapból a szerbek mentek az A-csoportba, a mieink a montenegrói és dán négyesbe, a franciák a B-be, az oroszok a D-be.

A női válogatott irányítását a nyáron átvevő Kim Rasmussen a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában a sorsolás előtt elmondta, az első kalapból Montenegrót szeretné ellenfélnek – teljesült ez a vágya.

„Az első kalapból, amelyben a svédek, a norvégok és a hollandok szerepelnek még, Montenegrónak örülnék a leginkább – mondta Rasmussen, akinek állítása már csak azért is volt meglepő, mert a tavaly decemberi világbajnokságon a mieinket szerény 32–15-re verte meg Dragan Adzsics együttese. – Hogy miért? Olimpiai év az idei, a montenegróiak mindent a játékokra tesznek fel, számukra az a legfontosabb világverseny. Szerepeljenek akárhogy, utána már nem fognak annyira harapni. Ráadásul nem is különösebben fiatal csapat az övék, öt hónapon belül kétszer nehezebben kerülnek csúcsformába.”

A december 4. és 18. között megrendezendő Eb-n a középdöntő mérkőzéseit Helsingborgban és Göteborgban, a helyosztókat Göteborgban rendezik.

EZ VOLT A
KALAPBEOSZTÁSA A SORSOLÁS
1. kalap: Norvégia, Hollandia, Svédország, Montenegró
2. kalap: Franciaország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Szerbia
3. kalap: Spanyolország, Dánia, Románia, Németország
4. kalap: Lengyelország, Horvátország, Csehország, Szlovénia

A svédországi női Eb logója
A svédországi női Eb logója

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik