Női kézi BL: A Győr felé billen a mérleg nyelve – Elek

Vágólapra másolva!
2016.04.02. 12:23
null
Szekeres Klárának (balra) fel van adva a lecke, meg kell állítania Heidi Lökét (Fotó: Földi D. Attila)
A háromfelvonásos Ferencváros–Győr női kézilabdapárharc második fejezetéhez érünk szombat délután Dabason: a két csapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első találkozóját vívja (a visszavágót egy hét múlva rendezik).

A két legjobb hazai női klub múlt szombaton a bajnokság alapszakaszában már összecsapott egymással, az ETO hazai pályán magabiztos játékkal 33–22-re kiütötte a Fradit, de a tetőpont és a drámai végkifejlet még csak most következik.

ELEK GÁBOR: JOBBAK LESZÜNK, MINT A MÚLT HÉTEN

– A múlt szombati, Győr elleni tizenegy gólos bajnoki vereség után mire számít a BL-negyeddöntő első meccsén?
– Harcosabb, akaratosabb játékot várok a csapattól – mondta Elek Gábor a Nemzeti Sportnak. – Jobbak leszünk, mint a múlt héten, de hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. Tudomásul kell vennünk, hogy mi a realitás, jelenleg a Győr felé billen a mérleg nyelve. Nem is szeretném túlbeszélni a dolgokat. Küzdünk, hajtunk, aztán kiderül, mi lesz.
A bajnoki meccsen mi volt a legnagyobb probléma?
– Mindennel gondunk volt… Nem működött a védekezésünk, sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, a gyors gólokban is hatalmas volt a különbség, átrohantak rajtunk. Nem vitatom ezt el a Győrtől, mert láthatóan jó formában van.

– A legutóbbi három hazai meccsüket viszont megnyerték az ETO ellen.
– Minden meccs más, ez ráadásul egy duplán téttel bíró párharc. De tény, nekünk különösen fontos és sok erőt ad a szurkolótáborunk. Felszabadultan, hittel kell játszanunk szombaton, csak akkor sikerülhet a győzelem. Erre korábban már több példa is akadt.

„Van min javítani… – tekintett vissza a múlt heti bajnoki rangadóra a ferencvárosi Szamoránsky Piroska. A védekezésünk katasztrofális volt. Az elején még úgy-ahogy működött, de aztán elveszítettük a fonalat. Támadásban több kapufát lőttünk, mellé mentek a labdáink, így ellépett a Győr, és onnan már nem tudtunk felállni. Pedig készültünk rá, hogy megállítsuk az ETO betöréseit, most igyekszünk ezt megvalósítani, zártabban védekezni, akkor a kapusainknak is könnyebb védeni. Csak akkor győzhetjük le a Győrt, ha mindenki hisz benne, tudása legjobbját nyújtja, és a jobbik arcát mutatja a csapat.”

A válogatott beálló leszögezte, egész héten a győriekre készültek, még a szerdai, Budaörs elleni bajnoki délelőttjén is edzettek. A 29 éves játékos szerint nagy lehetőség előtt állnak azzal, hogy a négyes döntő kapujáig jutottak, az előző idényben a BL-főtáblára sem jutottak fel.

„Itt a feladat, megmutatni, hogy fel tudunk nőni a Győr szintjére – folytatta Szamoránsky, aki azt is elmondta, hogy a csapat magja örült, amikor eldőlt, a győri együttessel találkoznak a legjobb nyolc között. – Hazai pályán már nemegyszer nyertünk ellene, tudjuk, milyen érzés, szóval én azt mondom: mikor, ha nem most. A tét inkább a Győrt nyomja, ellenben nekünk nincs veszítenivalónk. Próbáljuk ezt kihasználni, felszabadultan, élvezettel kézilabdázni. Ha nem görcsölünk, lehet esélyünk, ellenkező esetben viszont nem. Azzal csak az ETO malmára hajtanánk a vizet.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC, Dabas, 15.00 (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
HCM Baia Mare (romániai)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 13.00 (Tv: Sport1)
Vardar Szkopje (macedón)–Larvik (norvég) 17.30 (Tv: Sport1)
KORÁBBAN
CSM Bucuresti (román)–Rosztov-Don (orosz) 26–25 (11–12)
A párharcok győztesei jutnak be a május 7–8-i budapesti négyes döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik