Női kézi NB I: Tóth Gabi három évvel hosszabbított a Győrrel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 09:03
A műtétje után lábadozó Tóth Gabriella három évvel meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO kézilabdacsapatával. A 19 éves játékos három hónappal a térdszalagműtétje után a héten elkezdi a futóedzéseket.

„Végre már futhatok is, nagyon jólesik majd a sok gyógytorna és statikus mozgás után – mondta Tóth Gabi a klub hivatalos oldalának. – Guggolásokat is tudok már végezni, bár nem a teljes testsúlyommal. Rengeteget dolgozom, hogy mielőbb és minél jobb formában térhessek vissza a csapatba. Mindenképpen szerettem volna az ETO-nál folytatni a pályafutásomat, és örülök, hogy a klub is számolt velem. Úgy érzem, a legjobb helyen vagyok, hiszen a világ legjobb csapatában játszhatok, és itt rengeteget fejlődhetek.”Tóth Gabi a klub hivatalos oldalának. – Guggolásokat is tudok már végezni, bár nem a teljes testsúlyommal. Rengeteget dolgozom, hogy mielőbb és minél jobb formában térhessek vissza a csapatba. Mindenképpen szerettem volna az ETO-nál folytatni a pályafutásomat, és örülök, hogy a klub is számolt velem. Úgy érzem, a legjobb helyen vagyok, hiszen a világ legjobb csapatában játszhatok, és itt rengeteget fejlődhetek.”

A fiatal tehetség 12 éves kora óta pallérozódik az ETO-ban, amelyben nagyon korán, már 15 évesen elkezdett a felnőtt mezőnyben játszani. Az ETO utánpótlás-fiókcsapataiban, a Veszprémben, majd a Mosonmagyaróvárban három évet töltött el, utóbbiban rengeteg NB I-es játéklehetőséget kapott, ami fejlődésének záloga volt.

A mostani szezont már az ETO-ban kezdte meg, de szeptemberben térdszalagsérülést szenvedett. A műtétre szeptember végén került sor, azóta gyógytornász segítségével végzi a rehabilitációt. Visszatérése márciusra várható.

„Gabi klubunk egyik csiszolás alatt lévő gyémántja – véli Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke. – Szeretnénk, ha hosszú távon Győrben maradna, és a csapatunk meghatározó játékosává válna. Bízunk benne, hogy visszatérése után még az idény hajrájában eléri csúcsformáját, és hozzá tud járulni a játékunkhoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik