Női kézi: a Győr nyerte a nyitó meccset a Karl Erik Böhn-kupán

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 18:14
A leukémiában elhunyt Karl Erik Böhn egykori barátja, Andreas Smeby szervezésében április 3. és 5. között utánpótlástornát rendeznek a néhai kézilabdás szakember emlékére szülővárosában, Sandefjordban. Az első mérkőzés a Győri ETO 16 éves játékosokból álló csapatának győzelmét hozta.

Tizenhat együttes vesz részt a tornán, a 15 és a 16 éveseknél is két négycsapatos csoportban zajlanak a mérkőzések. A 16 éveseknél a Győr a norvég Runarral, Tjöllinggel és Bjarggal találkozik, a nyitó meccsen a kisalföldiek 16–8-as félidő után 32–22-re nyertek a Runar ellen, a meccsről a norvég Tv2 is beszámolt.

A találkozó előtt tartották a megnyitót, ahol előbb Böhn testvére,Vigdis Böhn Sunde beszélt, majd a Gjövik edzője, a korábbi magyar női szövetségi kapitány egyik barátja, Knut Befring adott át ajándékot a szervezőnek, Andreas Smebynek. Ezt követően levetíttek egy szívhez szóló összeállítást Böhn munkásságáról, majd egyperces néma csönd helyett egyperces taps és éljenzés volt, ugyanis ez jobban illett Böhn személyiségéhez.

„Több oka is van, amiért megszerveztük ezt a tornát Sandefjordban. Az első, hogy adózzunk Karl Erik Böhn emléke előtt. Mindemellett tovább tudjuk vinni a kézilabdáról vallott gondolatait. Karl Eriket nemcsak a világsztárok érdekelték, hanem fontos volt számára az utánpótlás is” – magyarázta Smeby a torna hivatalos honlapján.

A háromnapos eseményre a Győr mellett Dániából és Svédországból is érkezik csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik