Női kézi: Jobb, ha két teljes sort cserélünk - Németh A.

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 14:02
Öt edzés, két mérkőzés, benne egy nem hivatalos 29–27-es vereség és egy 25–25-ös döntetlen a friss Európa-bajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen – ez a magyar női kézilabda-válogatott múlt heti összetartásának mérlege. És mint Németh András szövetségi kapitány elmondta, a kísérletezésnek ezzel le is járt az ideje a riói olimpiáig.

„Az Ausztria elleni, június eleji világbajnoki selejtezők előtt találkozunk legközelebb, majd augusztusban lesz egy összetartás, utána pedig már a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői jönnek, majd decemberben a dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokság, csupa tétmeccs, szóval mostanra el kell köteleznünk magunkat egy irány mellett” – mondta Németh András.

„A spanyolok elleni két mérkőzés megmutatta, hogy a jelenlegi játékoskeretet figyelembe véve jobban fekszik a csapatnak, ha két teljes sort cserélünk, persze apró változtatásokkal, mint ha folyamatosan forgatunk egy egész csapatnyi játékost. Mindez persze azt is jelenti, kevesebb, viszont megbízhatóbb és egyenletesebb teljesítményt nyújtó kézilabdázóra hárul majd több feladat, de az elmúlt egy év tapasztalatai alapján ez vezethet több eredményre. A többieknek nagyon ki kell tenniük magukért, hogy bekerülhessenek ebbe a körbe.”

Ismerve Németh Andrást nem zárjuk ki, hogy szavaival kicsit rá is akart ijeszteni a jelenlegi keret kevésbé jól szereplő, kevesebb felelősséget vállaló tagjaira, vagy legalábbis a szűkösnek mondható merítés ellenére valós versenyhelyzetet szeretne előidézni az egyes posztokon, amihez nem árt még most megnyomni a vészcsengőt.

Az viszont valóban nem a legszerencsésebb, hogy a spanyolok elleni első mérkőzésen csak Triscsuk Krisztina, Erdősi Ildikó és Mayer Szabina, a másodikon csak Bulath Anita és Tóth Gabriella szereztek kettőnél több gólt, vagyis támadásban rendre néhány – főleg belső posztokon szereplő – játékos kiemelkedő egyéni teljesítményére van utalva az együttes. Pedig ennél elvileg több a tehetség, és biztosan több a klubjában jól teljesítő kézilabdázó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik