Újabb lépés a final four felé? Ha a Győr nyer, továbbjut

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 12:08
null
Kovacsics Anikónak szárnyakat adott a lehetőség, hogy sokat játszhat (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A női kézilabda Bajnokok Ligája 2. számú középdöntős csoportjának hetedik fordulójában a Győri Audi ETO KC szombaton a francia Metzet fogadja. Amennyiben a magyar csapat nem kap ki, biztosítja helyét a legjobb nyolc között. A remélt sikerben kulcsszerep hárulhat Kovacsics Anikóra, a BL-címvédő irányító-szélsőjére. A KEK nyolcaddöntőjében a Siófok bizakodva várhatja a Hypo elleni visszavágót, míg az EHF-kupában a Dunaújváros kilencgólos hátrányt próbál meg ledolgozni az orosz Rosztovval szemben. Utóbbi sorozatban megkezdi szereplését az Érd.

 

„Minden poszton szeretek játszani, örülök, hogy a pályán lehetek. A bal szélen kiszolgáltatottabb az ember, de most, hogy irányítóként is elég jól megy a játék, nagyon jól érzem magam” – mondta a Nemzeti Sportnak a rá jellemző mentalitásról Kovacsics, aki a Pigniczki Krisztina-, Görbicz Anita-féle vonalat követve bizonyítja, hogy nemcsak irányító-átlövő, hanem irányító-szélső is létezik válogatott szinten.

PÁLYÁN A SIÓFOK, AZ ÉRD ÉS A DUNAÚJVÁROS IS

Utolsóként a magyar női kézilabdacsapatok közül az Érd is pályára lép a nemzetközi kupanyolcaddöntőben, merthogy az ellenfél, a spanyol Rocasa Gran Canaria lemondott a pályaválasztói jogáról, így az érdiek a visszavágóknak kiírt hétvégén egyben, hazai pályán tudják le a feladatot.

„Méghozzá úgy készülünk, hogy győzünk és továbbjutunk – mondta Klivinyi Kinga, az érdiek válogatott átlövője. – Sokat készültünk a hétvégi ellenfélre, amely tipikus spanyol kézilabdát játszik. Nincsenek nagydarab játékosai, viszont remekül cseleznek, veszélyesen törnek be, de reméljük, hogy a mi magas védőfalunk meg tudja állítani őket. Támadásban viszont nekünk sem lesz egyszerű dolgunk, mert keményen védekeznek a spanyolok, lerántanak, utánad nyúlnak, ha arról van szó.”

„Talán mi vagyunk jobb erőben, a kispadunk is hosszabb, és mivel két nap alatt két meccset játszunk, ez sokat számíthat, ráadásul mi vagyunk itthon. Szóval bizakodunk” – jelentette ki az átlövő.

Kevésbé bizakodhatnak Dunaújvárosban, ahol az orosz Rosztov-Dont 28–19-es első meccs után fogadja a Kohász az EHF-kupában.

A Siófok az osztrák Hypóhoz látogat a KEK-ben, 25–20-as előnyből, bizakodva várva a visszavágót.

Kovacsics nagy erénye az élményszerű, mindenkinek élvezetes játék mellett a magas lövőszázalék, amit tovább erősít, hogy első számú büntetőfelelőse lett a csapatnak.

„Nem állnék, nem is állítanának oda, ha nem szeretnék hetest lőni. Ha kihagyok egyet, néha előfordul, hogy túlgondolkodom a következőt, de aztán helyreáll minden. A Metzből Ana Grost közelről ismerjük, hiszen nálunk játszott korábban, de minden poszton erős a francia csapat. Győzni jön ide két vereség után” – tette hozzá a 23 éves játékos.

Kari Aalvik Grimsbö érkezésével Ambros Martín vezetőedző számára nem lesz könnyű feladat úgy teret adni a kétszeres olimpiai bajnok norvégnak, hogy Herr Orsolya közben megőrizze formáját, amely a Fradi elleni rangadó megnyeréséhez, majd Nagybányán győzelemhez segítette az ETO-t.

„Kapusaink is egy csapatot alkotnak, többféle stílusban védenek, nekünk pedig nagyon jó, hogy három lehetőség közül választhatunk. Ha az egyiknek nincs jó napja, segíthet a másik – mondta Martín, aki a szombati ellenfélről is szót ejtett. – Stílusa miatt nehéz a Metz ellen játszani, nyitottan védekezik, dinamikusan támad. Tavaly ősszel Nagybányán is győzni tudott, szóval a legjobb játékunkra lesz szükség.”

Az edző és a játékosok szerint tehát a Metz elleni mérkőzés is nehéz lesz. Nem kell okosnak lennünk, hogy kimondjuk, ilyen játékosokkal azért megoldják a feladatot, tartalékos Győrről kár lenne már beszélni.

Az ETO-hoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnél a Győrrel egymás után két Bajnokok Ligáját nyerő brazil átlövő, a jelenleg sérüléssel bajlódó Eduarda Amorim és a magyar csapattal ugyancsak kétszeres BL-győztes, nem mellesleg Amorimhoz hasonlóan világbajnok Heidi Löke is jelölt a 2014-es esztendő legjobb női kézilabdázójának járó elismerésre.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, 7. FORDULÓ
2. CSOPORT
Február 14., szombat
17.15:
GYŐRI AUDI ETO KC–Metz Handball (francia) (Tv: DIGI Sport1)
Február 15., vasárnap
15.10:
Viborg (dán)–HCM Baia Mare (romániai)
Pénteken játszották
Sävehof (svéd)–Larvik (norvég) 20–25

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Larvik (norvég) 7 7 188–157 +31 14
2. GYŐRI AUDI ETO KC 6 5 1 176–133 +43 10
3. Viborg (dán) 6 2 1 3 153–159 –6 5
4. Metz (francia) 6 2 4 151–150 +1 4
5. Sävehof (svéd) 7 1 1 5 165–211 –46 3
6. HCM Baia Mare (román) 6 1 5 142–165 –23 2

NŐI KEK, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
18.00:
Hypo NÖ (osztrák)–Siófok KC-Galerius Fürdő
Az első mérkőzés eredménye: 20–25

NŐI EHF-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
16.00:
Érd–Rocasa Gran Canaria (spanyol) (Tv: Sport2)
VISSZAVÁGÓ
18.00:
Dunaújvárosi Kohász KA–Rosztov-Don (orosz)
Az első mérkőzés eredménye: 19–28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik